Biz böyle bir lig istiyoruz - Son Dakika
Spor

Biz böyle bir lig istiyoruz

Biz böyle bir lig istiyoruz

İstanbul'da önceki gece muhteşem bir UEFA Süper Kupa maçı izledik.

16.08.2019 08:48  Güncelleme: 09:13

İstanbul'da önceki gece muhteşem bir UEFA Süper Kupa maçı izledik. Bir yanda Liverpool ile Chelsea'yi karşı karşıya getiren mücadele bir Premier Lig maçından farksızdı. Daha da önemlisi bugün başlayacak Süper Lig öncesi bizlere de önemli bir ders niteliğindeydi. Oynanan 120 dakika ve seri penaltı atışları sonrası zihinlerde oluşan tek bir düşünce vardı; "Biz de böyle bir lig istiyoruz..."

Futbolcular hakeme çok saygılı davrandı

Maçı kadın hakem Stephanie Frappart'ın yönetmesi UEFA'nın cinsiyet ayrımcılığına son verilmesi yönünde en önemli adımlarından biriydi. Gerek teknik yönetimler gerekse futbolcular maç boyunca Frappart ve ekibine saygıyı hiç elden bırakmadılar.

Alkışların büyüğü Stephanie Frappart'a

UEFA'nın en cesur ve isabetli kararlarından biriydi Stephanie Frappart'ın bu maça atanması. Erkek futbolundaki üst düzey bir organizasyonun finalini yöneten ilk kadın olarak tarihe geçen Frappart da kendisine güvenenleri mahcup etmedi. Fransız kadın hakem. Premier Lig temposundaki maçın hızına ayak uydurmayı bildi.

Dürüstçe ve centilmence mücadele ettiler

Dev maçta iki takımın futbolcuları da hakemi aldatmaya yönelik en ufak teşebbüste bile bulunmadılar. Kulübedeki hocalar ya da yardımcıları hakeme tepki vermedikleri gibi birbirleriyle de polemiğe girmediler. İki takımın taraftarları da gerek maç öncesi gerek maç sonrası taşkınlık yapmadan futbolun bir eğlence olduğunu gösterdiler.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Spor Biz böyle bir lig istiyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement