Cimbom'un Hüsran Gecesi - Son Dakika
Spor

Cimbom'un Hüsran Gecesi

Cimbom\'un Hüsran Gecesi

Ankaragücü Maçı Sonrası Yönetim ve Rijkaard'dan Çarpıcı Açıklamalar

17.10.2010 23:38

GALATASARAY TEKNİK DİREKTÖRÜ RİJKAARD: "İSTİFA ETMEM ŞU ANDA SÖZ KONUSU DEĞİL"

"TAKIMDA IŞIK GÖRÜYORUM AMA ŞU ANDA SAKATLIKLAR NEDENİYLE TAKIMI OTURTAMIYORUM"

ANKARAGÜCÜ TEKNİK DİREKTÖRÜ ÖZAT: "BURSASPOR MAÇINI KAZANMAZSAK, GALATASARAY GALİBİYETİNİN HİÇBİR ÖNEMİ KALMAZ"

Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, 4-2 yenildikleri Ankaragücü maçının ardından düzenlediği basın toplantısında, istifa etmesinin şu an için söz konusu olmadığını söyledi.

İstifa etmeyi düşünüp düşünmediği yönünde bir soru üzerine Rijkaard, "Eğer böyle bir düşüncem olsaydı, basına bunu yansıtmadan hallederdim. Ancak şu anda böyle bir şey söz konusu olmadığı için konuşmak yersiz" yanıtını verdi.

Ankaragücü maçında henüz 3. dakikada yenik duruma düşmelerinin kendilerini etkilediğini ifade eden Hollandalı teknik adam, "Gol öncesi kullanılan serbest vuruşta top hareket halindeydi ve hakemin vuruşu tekrarlatması gerekirdi. Sonrasında ise yardımcı hakemin ofsayt bayrağı kalktı ve savunma olarak devam etmemiz gerekirken durakladık. Çünkü top ofsaytta olan bir oyuncuya geliyordu. Yenilen golün ardından farklı bir atmosfere girdik takım olarak. Şu anda takımımızın öz güvene ihtiyacı var. Özellikle maçın ilk yarısında beraberlik için çok bastırdık ve mücadele ettik. Üç golü aynı şekilde yememiz beni hayrete düşürdü. Hayatımda böyle bir şey görmedim. Defansta kimse de buna önlem almadı. Bu şekilde goller yiyerek mağlup olmamız, bizi huzursuz etti" dedi.

Rijkaard, taraftarların tepkisiyle ilgili olarak, "Taraftar için yenilgi iyi bir şey değil. Bizim için de üzücü. Onlar hep kazanmayı hak eden bir taraftar grubu" şeklinde konuştu.

Takım olarak başarılı olabilmek için çalıştıklarını, ancak takımda sakatlıkların yaşandığını ifade eden Frank Rijkaard, "Sakatlıklar hep bizim boynumuzu büküyor. Önemli futbolcularımız sakatlanıyor. Oyunu tam düzene oturttuk derken, sakatlıklar bizi geriye atıyor. Takımda ışık görüyorum ama şu anda sakatlıklar nedeniyle takımı oturtamıyorum. Mesela Arda sakat, dün Kewell sakatlandı. Bu oyuncuların olmaması bizi etkiliyor" dedi.

Sarı kırmızılı futbolcu Servet Çetin ise kendisine güvenilen ortamlarda başarılı olabileceğini ifade ederek, "Ben Galatasaray'a ilk geldiğim zaman da söylemiştim, bana güvenilen yerde başarılı olurum. Eğer takımım benden fayda elde etmek istiyorsa, yöneticisi ve hocası bana güven duymalı. Bu her futbolcu için geçerlidir. Güven olursa, performans yükselir. Bana güvenin olduğu her ortamda başarılı olacağımı düşünüyorum" dedi.

Servet, Ankaragücü maçıyla ilgili olarak da şunları söyledi:

" Fenerbahçe maçı, bu maçtan öncede çok önemliydi ama artık daha fazla önem kazandı. Fenerbahçe derbisi bizim için bir çıkış noktası haline geldi. Böylesi mağlubiyetlerden sonra moral bozmamak mümkün değil ama takım halinde bu maçı unutmak istiyoruz. İnşallah Fenerbahçe derbisine kadar bu moral bozukluğunu üzerimizden atarız. Gelinen nokta bizim için sıkıntılı bir durum. Bundan gereken dersleri çıkaracağız."

Mustafa Sarp da Beşiktaş ve lider Bursaspor'un puan kaybettiği haftada çok önemli bir karşılaşmayı kaybettiklerini vurgulayarak, "Fenerbahçe derbisine daha moralli gidebilecekken, 4 gol yiyerek mağlup olmanın üzüntüsü içerisindeyiz. Ama unutmak zorundayız. Şimdi önümüzde Fenerbahçe maçı var. Hiçbir maç oynanmadan, kağıt üzerinde belli olmaz. Çok önemli bir maç olacak" dedi.

Ankaragücü Teknik Direktörü Ümit Özat ise güzel bir maç olduğunu vurgulayarak, "Burada Galatasaray'ın ne yapacağı değil, bizim ne yapacağımız önemliydi. Hatta 4-0 yenildiğimiz Beşiktaş maçında da bu galibiyetin sinyallerini verdik. Şimdi önümüzde liderle maçımız var. Bursaspor maçını kazanmazsak, Galatasaray galibiyetinin hiçbir önemi kalmaz" dedi.

Özat, maç içinde yedek kulübesindeki koltuğundan düşmesiyle ilgili olarak da, "Bir ayağım yüksekte, bir ayağım ise yerdeydi. Bir anda gol olunca kendimi de yerde buldum" dedi.

Ankaragücü futbolcuları Metin ile Aydın yaptıkları değerlendirmelerde, Galatasaray karşısında oynayacakları sistemi milli maç arasında iyi çalıştıklarını ve istediklerini aldıklarını belirtirken, Uğur Uçar ise ligi eski takımlarının üstünde ilk beş içinde bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.

GALATASARAY KULÜBÜ İKİNCİ BAŞKANI HELVACI: "FRANK RIJKAARD KONUSUNDA ŞU AN BİR TASARRUFUMUZ YOK"

"FENERBAHÇE MAÇI ÖNCESİ MUTLAKA BİR EYLEM PLANIMIZ OLACAK"

"YARINDAN SONRA HER TÜRLÜ KARAR ÇIKABİLİR"

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Mehmet Helvacı, Ankaragücü'ne 4-2 mağlup oldukları maçın ardından yaptığı açıklamada, teknik direktörleri Frank Rijkaard konusunda şu anda bir tasarruflarının olmadığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Bu konuda sıcağı sıcağına beyanda bulunmak ya da karar almak doğru değil. Ama konuyu masaya yatıracağız ve ne gerekiyorsa yapacağız. Üzerinde konuştuğumuz isim yok. Bu konuda şu anda karar yok. Ancak yarın bununla ilgili mutlaka bir karar alınacak. Her şeyi konuşacağız. Yarın yapacağımız toplantıda konuyu masaya yatıracağız. Taraftar tepkilerine iki türlü bakmak lazım. Maç sırasında taraftarlar geçen haftaki yenilgiden sonra özveriyi göstermiş ve gelmiş. Ama maç devam ederken tepkileri doğru bulmuyorum. Gelecek hafta Fenerbahçe ile yapacağımız derbi maçı öncesi mutlaka bir eylem planımız olacak. Bugün yönetim olarak aldığımız karar, sıcağı sıcağına karar vermemekti. Ancak yarın mutlaka bir karar vermek ve uygulamak yönünde kararımız oldu. Bugün sahada sadece Rijkaard ile ilgili bir sorun olmadığını hep birlikte gördük. Birçok sorun var. Yarın yapacağımız toplantıda Rijkaard ile hemen her şeyi konuşacağız. Ne lazımsa o yapılacak. Yarından sonra her türlü karar çıkabilir."

Helvacı, kötü bir mağlubiyet aldıklarını da belirterek, "Galatasaray'a yakışır durumda değiliz. Takım bize yakışan bir futbol oynamıyor. Bunun devam etmesini biz de istemiyoruz. Mutlaka bunu çözeceğiz" dedi.

GÖKÇEK: "İLK KEZ ALİ SAMİ YEN'DE GALİBİYET SEVİNCİ YAŞIYORUM"-

Ankaragücü Kulübü Başkanı Ahmet Gökçek ise 7 yıllık yöneticilik hayatında Galatasaray'ı Ali Sami Yen Stadı'nda yenmenin sevincini ilk kez yaşadığını ifade ederek, "Galibiyetten dolayı futbolcularımı ve teknik heyetimizi kutluyorum. Galibiyeti taraftarlara armağan ediyoruz. Bu tip maçlarda hep üç büyüklerin ne

kadar kötü olduğu konuşuluyor. Hiç rakip takımların yaptığı iyi şeyler konuşulmuyor" dedi.

Kadir ÇETİNÇALI - Serhan TÜRK - Atilla ÖZDEMİR/ İSTANBUL/ DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Cimbom'un Hüsran Gecesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement