Dha Spor - Diyarbakırspor Teknik Direktörü Albay, Maça Çıkmadan İstifa Etti - Son Dakika
Spor

Dha Spor - Diyarbakırspor Teknik Direktörü Albay, Maça Çıkmadan İstifa Etti

Dha Spor - Diyarbakırspor Teknik Direktörü Albay, Maça Çıkmadan İstifa Etti

Dha Spor - Diyarbakırspor Teknik Direktörü Albay, Maça Çıkmadan İstifa Etti

17.01.2011 15:01

DHA SPOR - DİYARBAKIRSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ ALBAY, MAÇA ÇIKMADAN İSTİFA ETTİ

Bank Asya 1'inci Lig'de devreyi son sırada tamamlayan ve içerisinde bulunduğu maddi sorunlar nedeniyle sezon başından bu yana 3 teknik direktör değiştiren Diyarbakırspor'da 2 Ocak 2011'de göreve gelen Teknik Direktör Ercan Albay, hazırlık döneminde 15 gün kaldığı kulüpte, resmi maça çıkmadan istifa etti.

Dün gece ani bir kararla istifa eden Teknik Direktör Ercan Albay, kendisini istifaya sürükleyen nedenleri gazetecilere anlattı. Mevcut yönetimin düşürülmesi için başlatılan imza kampanyasını duyduğunu söyleyen Albay, "Eğer bu çalışma programlı bir şekilde yapılmıyorsa, bu Diyarbakırspor'u daha da kötü bir konuma sürükler" dedi.

Geldiği günden bu yanan hep yanlız kaldığını ve verilen hiçbir sözün yerine getirilmediğinden yakınan Albay, "Diyarbakırspor'a sesiz geldim ve gidişimin de sessiz olmasını istiyorum. Ama şimdi adama sormazlar mı, 'hocam geldiğin kulüpten 2 hafta sonra neden ayrılıyorsun?' diye. Ben Diyarbakırspor'a gelirken kesinlikle para konusunu açmadım. Çünkü bu takımın içerisinde bulunduğu konumu biliyordum. Futbolcuların aylardır tek kuruş almadığını biliyordum. Bu nedenle para alamayan futbolcuların başında para almış bir teknik adam olmak istemedim. Futbolcular 6 Ocak'ta yönetimle yaptıkları bir toplantı sonrasında kulüpten toplu şekilde ayrıldılar ve o günden sonra A 2 takımıyla çalışmaya başladık" diye konuştu.

Tüm bu olumsuzluklara rağmen kulubün transfer yasağının kaldırılması gerektiğini Kulüp Başkanı Çetin Sümer ile yaptığı görüşmede dile getirdiğini anlatan Albay, medyanın da asılsız haber yapmasından dert yandı. 15 gün içerisinde gazetelerde 7 kez istifa ettiği yönünde haberlerin çıktığına dikkat çeken Albay, Diyarbakırspor'un ligde kalması için 15 yetenekli futbolcunun transfer edilmesi gerektiğini savundu.

Vali Mustafa Toprak veya imza toplayan delegelerin bu işi bir plan dahilinde yürütmesi gerektiğine işaret eden Albay, aksi taktirde bu işin de Diyarbakırspor'u çıkmaza sürükleyeceğini söyledi. Tüm bu olumsuzluklar içinde görevde kalmasının doğru olmadığını dile getiren Albay, istifa ettiğini açıkladı.

SELİM KAYA - DİYARBAKIR/ DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Dha Spor - Diyarbakırspor Teknik Direktörü Albay, Maça Çıkmadan İstifa Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement