FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'na Doğru - Son Dakika
Spor

FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'na Doğru

FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası\'na Doğru

Üçüncü kez dünya kupasında mücadele edecek Milliler, iki kupada oynadığı 7 maçta sadece 1 galibiyet aldı.

17.06.2013 11:19  Güncelleme: 11:20

- Türkiye, üçüncü kez dünya kupasında mücadele edecek

Milliler, iki kupada oynadığı 7 maçta sadece 1 galibiyet aldı

-1993'te grubunu son sırada tamamlayan Türkiye, 2005'te ise son 16'da İspanya'ya elendi

Millilerin dünya kupaları tarihindeki ilk golünü atan Serkan Reçber, aynı zamanda kupaların 700. golünün de sahibi oldu

-Türkiye, kupalardaki tek galibiyetini 2005'te 1-0'lık sonuçla Panama karşısında aldı

İlk kez 1993'te Avustralya'da yapılan şampiyonaya katılmaya hak kazanan milliler, son olarak da 2005'te Hollanda'daki organizasyonda mücadele etti.

Üçüncü kez dünya kupasında mücadele edecek milliler, katıldığı 2 kupada toplam 7 maç yaparken, sadece 1 galibiyet alıp, 2 kez berabere kaldı, 4 kez de yenildi. Ay-yıldızlılar,  iki dünya kupasında toplam 5 gol atıp, kalesinde 15 gol gördü.

Avustralya'da 1993'teki organizasyonda genel sıralamada 16 takım içinde 15. olan milliler, 2005'te ise 24 takım içinde 14. sırayı elde etti.

Avustralya'da galibiyet yok

Milli takım, katıldığı ilk dünya kupası olan 1993 Avustralya'da galibiyet alamadı.

İngiltere, ABD ve Güney Kore ile birlikte C Grubu'nda yer alan 20 Yaş Altı Milli Takımı, oynadığı 3 maçta, 1 beraberlik aldı ve 2 kez de yenildi. Bu turnuvada sadece 1 gol atabilen milliler, kalesinde 8 gol gördü.

İlk maçında ABD'ye 6-0 gibi farklı bir sonuçla mağlup olan milli takım, ikinci maçında Güney Kore ile 1-1 berabere kaldı. Milliler, grubu ilk sırada tamamlayan İngiltere karşısında da sahadan 1-0 yenik ayrılıp elendi.

İlk gol Serkan Reçber'den

20 Yaş Altı Milli Futbol Takımı'nın dünya kupalarındaki ilk golünü Serkan Reçber attı.

Fenerbahçe altyapısından yetişen, daha sonra da birçok kulüpte forma giyen Serkan Reçber, Avustralya'da 1993'te gerçekleştirilen organizasyonda 1-1 berabere biten Güney Kore maçının 85. dakikasında attığı golle tarihe geçti. Bu gol, millilerin bu turnuvadaki ilk ve tek golü olurken, kupa tarihinin de 700. golü olarak kayıtlara geçti.

-1993 kadrosu

Teknik direktörlüğünü Hamdi Tüzün'ün yaptığı milli takımın, 1993 Avustralya'da mücadele eden kadrosunda şu oyuncular yer aldı:

Yetkin Akman, Murat Türksoy, İlhami Arslan, Bülent Kapucı, Emre Aşık, Sinan Demircioğlu, Seyfettin Kurtulmuş, Hayati Köse, Yusuf Tokaç, Oktay Derelioğlu, Mustafa Kocabey, Turan Ilçıktay, Dursun Karaman, Hasan Özer, Serkan Reçber, Tarkan Alkan, Tekin Sazlog, Bülent Yılmaz.

-İlk galibiyet Panama'ya

Milli takım, 12 yıl aradan sonra Hollanda'da 2005 yılında düzenlenen FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nda mücadele etti.

Hollanda'da, B Grubu'nda Çin, Ukrayna ve Panama ile aynı grupta bulunan ay-yıldızlılar birer galibiyet, beraberlik ve yenilgi alıp 4 puan topladı ve üçüncü sıradan üst tura çıktı. Millilerin, grupta Panama karşısında aldığı 1-0'lık galibiyet, Türkiye'nin 20 Yaş Altı Dünya Kupası tarihindeki ilk ve tek galibiyeti olarak tarihe geçti. Bu karşılaşmada Türkiye'nin tek golünü 24. dakikada Gökhan Güleç attı.

20 Yaş Altı Milli Takımı, grupta Çin'e 2-1 mağlup olup, Ukrayna ile 2-2 berabere kaldı. Son 16'da İspanya ile eşleşen ay-yıldızlılar, sahadan 3-0 mağlup ayrılarak, kupaya veda etti.

2005 Hollanda'da rakip fileleri 4 kez havalandıran milliler, kalesinde 7 gol gördü. Milli takımın gollerini Gökhan Güleç (2) ve Sezer Öztürk (2) attı.

2005 kadrosu

Teknik direktörlüğünü Şenol Ustaömer'in yaptığı ay-yıldızlıların, 2005'teki şampiyonada kadrosunda Selçuk İnan, Burak Yılmaz, Olcan Adın, Sezer Öztürk gibi futbolcular yer aldı.

Hollanda'daki organizasyonda millilerin kadrosunda şu oyuncular bulunuyordu:

Serkan Kırıntılı, Şener Özcan, Uğur Uçar, Ergun Teber, Yasin Çakmak, Aytaç Ak, Zafer Şakar, Burak Yılmaz, Sezer Öztürk, Kerim Zengin, Selçuk İnan, Olcan Adın, Sezer Sezgin, Murat Özavcı, Ozan Tahtaişleyen, Gökhan Güleç, Ergin Keleş, Gürhan Gürsoy, Hakan Aslantaş, Ali Öztürk ve Bekir Küçükertaş. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Spor FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement