Türkiye Avcılık ve Atıcılık Federasyonu Bahar Kupası Sona Erdi - Son Dakika
Spor

Türkiye Avcılık ve Atıcılık Federasyonu Bahar Kupası Sona Erdi

Türkiye Avcılık ve Atıcılık Federasyonu Bahar Kupası Sona Erdi

Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu tarafından Mersin’in Erdemli Atıcılık Poligonunda düzenlenen Havalı Silahlar Bahar Kupası sona erdi.

16.03.2014 17:54

Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu tarafından Mersin'in Erdemli Atıcılık Poligonunda düzenlenen Havalı Silahlar Bahar Kupası sona erdi.

Şampiyonanın son gününde düzenlenen müsabakalarda yıldızlar tüfek ferdi yarışmalarında, Şevval Sakın 393 puanla birinci, Ayten Atılgan 390 puanla ikinci, Nergiz Taşkın 380 puanla üçüncü oldu. Genç bayanlar tüfek ferdide Şeymanur Koca 199 puanla birinci, Nagihan Akar 196 puanla ikinci, Ayşegül Öztürk 174 puanla üçüncü oldu.

Genç bayanlar takımında 1163 puanla TSK Spor gücü Türkiye rekorunu kırdı. TSK Spor Gücü takımına bu başarıyı Berrin Yılmaz, Büşra Oğurlu ve Gamze Manay getirdi. Aynı müsabakalarda Sena Nurefşan Polat, Melike Kübra Arduç ile Kübra Nur Altunbilek 1160 puanla ikinci ve Aslı Yıldırım, Şeymanur Koca ve Esra Bilgin 1153 puanla üçüncü oldu.

Büyük bayanlar tüfek ferdi müsabakalarında 204 puanla Zeynep Yıldız birinci, 202 puanla Ayşe Karakaş ikinci ve 179 puanla Cansın Gürlek üçüncü oldu.

Büyük bayanlar tüfek takımda ise TSK Spor Gücü yeni Türkiye rekoru kırdı. Rekor kıran 1221 puanı takıma Ayşe Karakaş, Şirvan Yıldız ve Zeynep Yıldız getirdi. Bu müsabakalarda da Zeynep Yıldız, Leyla Usta Pınar Şaşmaz 1158 puanla Lefkoşa Avcılık ve Atıcılık Kulübü'ne ikincilik ve Funda Arıcı, Tansu Kılıç, Gamze Uğur 1155 puanla Eskişehir Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğü'ne üçüncülük kazandırdı.

Skeet atışlarında ise büyük erkeklerde Atay Maç birinci, Serkan Altuğra ikinci ve Fuat Demirkan üçüncü oldu. Genç erkekler skeet atışlarında Salih Hafız birinci, Kağan Dayı ikinci ve Jamberk Tamzok üçüncü oldu.

Veteran erkekler skeet atışlarında Sezgin Türkyaşar birinci, Salim Canoğlluarı ikinci ve Durmuş Muhtaroğlu üçüncü oldu.

Düzenlenen 'Bahar Kupası'nı değerlendiren Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Ergün Aydoğan, "Burada yapılan yarışmaların sonucunda Amerika'da gençler dünya şampiyonasına takımlarımızı göndereceğiz. İnşallah sporcularımız burada aldıkları derecelerden daha iyi dereceler alarak ülkemizi en iyi şekilde oralarda temsil edeceklerdir. Buna yürekten inanıyorum. Federasyonumuz şuanda gençlerimize yönelmiş durumda. Bayağı bir yıldızımızı şuanda olimpiyatlara hazırlama projesi kapsamında çalıştırıyoruz. İnşallah federasyonun üst kadrolarındaki arkadaşlarımızın da destek vermesiyle olimpiyatlara Mersin'den, bu poligonlardan, bir sporcu çıkarabilmek için uğraşıyoruz. Bu konuda da bizi destekleyen herkese teşekkür ediyorum. Turnuvamız burada havalı tüfek ve havalı tabanca olmak üzere iki dalda gerçekleşti. Müsabakalar boyunca da hiçbir aksaklığa meydan verilmedi. Bundan dolayı da bu tesislerde emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Türkiye Avcılık ve Atıcılık Federasyonu Bahar Kupası Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement