Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu, Konya'da Açıklaması - Son Dakika
Spor

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu, Konya'da Açıklaması

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu, Konya\'da Açıklaması

"Emekli olan meslek büyüklerimize 3'er aylık maaşlar bağlayacağız. 30 Kasım'da yapacağımız Olağanüstü Genel Kurul’da bunun kararını almayı amaçlıyoruz"  "Sınav olmadan stajı tamamlayıp avuk...

23.11.2013 16:38

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, emekli olan meslek büyüklerine 3'er aylık maaş bağlamayı planladıklarını söyledi.

Feyzioğlu, İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Adem Alemdar'ı ziyaretinde yaptığı açıklamada, Türkiye'nin, Anadolu'nun verdiği sevgi ve kardeşlikle bir arada olduğunu söyledi.

Türkiye Barolar Birliği'nin Anadolu gibi bir yapıya sahip olduğunu, kitle farkı gözetmeden herkesi sevip saydığını ifade eden Feyzioğlu, "Onun için biz siyasilere, 'Türkiye Barolar Birliğini izleyin' diyoruz. Konya Barosu bizim en iyi anlaştığımız, kol kola yürüdüğümüz baroların başında geliyor. Konya'ya muhteşem bir baro binası hediye ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Feyzioğlu, Türkiye'de 109 hukuk fakültesinde 40 bin hukuk öğrencisinin bulunduğunu, barolara kayıtlı 82 bin avukatın olduğunu belirtti.

Türkiye'nin ne kadar avukata ihtiyacının olduğuna iyi bakmak gerektiğine dikkati çeken Feyzioğlu, "Avukat adayı bu öğrencileri eğitecek ne kadar yeterli hoca var ona da iyi bakmak gerekiyor. Sınav olmadan stajı tamamlayıp avukat olmak doğru değil. Bunun için Staj Yeterlilik Değerlendirmesi getirdik. Ağustos ayından sonra merkezi bir sistemle hukuk mezunlarını bu değerlendirmeye alacağız. Burada başarılı olanlar staja başlayabilecek" dedi.

Feyzioğlu, emekli avukatların 850 lira civarında maaş aldıklarını, yaşamlarını zor şartlarda idame ettirdiklerini savundu.

Emekli avukatlara sahip çıkmaları gerektiğini anlatan Feyzioğlu, "Üstatlarımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Bunun için bir ön çalışma yaptık ve kaynaklarımızı, fedakarlık yaparak zenginleştirme kararı aldık. Emekli olan meslek büyüklerimize 3'er aylık maaşlar bağlayacağız. 30 Kasım'da yapacağımız Olağanüstü Genel Kurul'da bunun kararını almayı amaçlıyoruz. Sonrasında 60 yaşın üzerindeki emekli avukatlara aylık 400 lira gibi bir ücreti 3'er aylık olarak ödeyeceğiz" diye konuştu.

Feyzioğlu, yeni anayasa yapım sürecinin tıkanmasıyla ilgili şunları kaydetti:

"Ben zaten sivil anayasayı illa ki sivillerin yapması gerektiğini düşünmüyorum. Çünkü biz hiçbir yerde sivil değiliz. Asker mesai saatlerinden sonra sivilleşemiyor. Toplum içerisinde de sivil tanımıyla uyumlu olmayan ilişkiler var. Her Türk asker doğar sözünde olduğu gibi hepimiz asker gibi yaşamaya alışıyoruz. Sivilliğe alışamıyoruz. Anayasa yapım süreci toplumun tüm katmanlarına yayılamadı. Teknik konular da dahil olmak üzere sağlıklı konuşulamadı. Neticede süreç bir yerde tıkandı. Bunun sebebi anayasa çalışmalarının tam anlamıyla sivil anlayışta olmaması. Seçim barajı yüzde 3'ler seviyesine düşürülür ve mecliste sağlıklı bir temsil oluşturulursa meclisin yapısı düzelir ve sağlıklı karar alınması mümkün olur. O zaman sivil anayasa için daha umutlu olabiliriz."

Daha sonra Başkan Alemdar ziyaret anısına TBB Başkanı Feyzioğlu'na rozet, flama ve basın yeleği ile kravat takımı hediye etti. Feyzioğlu da Alemdar'a Türkiye Barolar Birliği şilti verdi.

Konya Basın Konseyi ziyareti

Ardından Konya Basın Konseyi'ni ziyaret eden Feyzioğlu, Türkiye'nin en büyük sorununun hakkı kendi bulunduğu yere göre tanımlaması ve bir adım yanını haksız ilan etmesi olduğunu dile getirdi.

Farklı düşüncelerin pencereleri genişleteceğini vurgulayan Feyzioğlu, "Aksi takdirde hepimiz aynı pencereden bakarız, birbirimizi teyit ederiz. Birbirimizi sürekli teyit etmek ve genişletmemek, geliştirmemek kuşkusuz kamplaşmayı getirir. Bizim kamplaşmaya değil birbirimizi anlamaya ihtiyacımız var. Anladıktan sonra yine anlaşmayalım isterseniz. Bu açıdan tüm topluma, siyasi partilere, demokratik kitle örgütlerine, sendikalara da söyleyecek sözümüz olduğunu düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu, Konya'da Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement