Apple Mobil Ödemede Sorunlarla Karşılaştı - Son Dakika
Teknoloji

Apple Mobil Ödemede Sorunlarla Karşılaştı

Apple Mobil Ödemede Sorunlarla Karşılaştı

Cupertino merkezli şirket Apple Pay konusunda ne yapacak?

17.02.2015 11:17
Hasan Uğur Nayır - -

Apple Pay, yeni iPad'lerin lansmanıyla birlikte aktif hale geldi. Kısa süre içinde mobil ödeme pazarında belirli bir orana sahip oldu. Son raporlara göre Apple Pay'in yükselişi devam ediyor, Cupertino merkezli şirket bu sistemi farklı ülkelere getirmeye kararlı.


Daha önce ortaya çıkan bir ilanda Apple'ın İngiltere ve Çin'de mobil ödeme sistemini hayata geçireceği belli olmuştu. iOS 8.3 betasında Apple Pay'in Çin'deki durumu belli oldu.


MarketWatch'un son raporlarına göre Apple'ın çabaları Çin'in merkez bankası gibi bir engelle takıldı. UnionPay banka kartı hizmeti ve e-ticaret devi Alibaba ile görüşmeler bir mücadele haline gelmiş durumda.


UnionPay için Apple ile iş birliği yapmak yerleşim sistemini açmak demek. UnionPay ise kâr veya kontrolünü kaybetmek istemiyor. Ayrıca raporda Çin hükümetinin veri sızıntılarını önlemek için Çin Apple Pay bilgilerini yine Çin'deki bir veri merkezinde tutma isteği var.


Apple CEO'su Tim Cook daha önce yaptığı açıklamada Çin pazarı için muazzam bir fırsat olduğunu belirtmişti. Stratejik planlama yapan Apple, Çin pazarından kolay kolay vazgeçmez gözüküyor. Ayrıca son verilere göre Apple Pay, Kanada'da mart ayında aktif hale gelecek.



Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Apple Mobil Ödemede Sorunlarla Karşılaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement