Türkiye'den deprem göçü! Talep patladı, gözde il Sinop - Son Dakika
Turizm

Türkiye'den deprem göçü! Talep patladı, gözde il Sinop

Türkiye\'den deprem göçü! Talep patladı, gözde il Sinop

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi sonrası gözler Türkiye genelinde yaşanıla bilinecek olası depremlere çevrildi. Deprem endişesi ile alternatif yollar aramaya yöneldi. Çok sayıda İnsan, deprem riski az olarak açıklanan Sinop'ta fay hattı bulunmaması nedeni ile Sinop merkez başta olmak üzere villa satışlarına talepler resmen patladı. Bölgede çalışan emlakçılar, son haftalarda yoğun talep olduğunu ve fahiş fiyatın önüne geçmeye çalıştıklarını belirtiyor. İşte detaylar.

28.02.2023 14:10  Güncelleme: 14:40

Kahramanmaraş ve 10 ilde yaşanan deprem, endişeleri beraberinde getirdi. Muhtemel İstanbul ve Türkiye genelinde yaşanacak deprem son zamanlarda bir kez daha gündeme geldi. Deprem endişesi yaşayan vatandaşlar, Fay hattına uzaklığı ve deprem riskinin sıfır olduğu olduğu ifade edilen Sinop'un Fay hattı olmadığından dolayı tüm ülke genelinden hafta sonları Villa alımı için ziyaretçi akınına uğradığı belirtildi.

YOĞUN TALEP VAR

Sinop merkez başta olmak üzere ziyaretçi akımına uğradığını belirten Tuzla İnşaat genel müdürü Samet Aslan, İstanbul, Başta olmak üzere Samsun, Kastamonu, Amasya ve Ankara'dan Emlak satışı konusunda yoğun ziyaretçi aldıklarını belirtti.

Türkiye'den deprem göçü! Talep patladı, gözde il Sinop

FAHİŞ FİYAT ÖNLEMİ

Talebin arttığı bu günlerde fahiş fiyatın önüne geçmek için sektör yöneticileri olarak çaba sarf ettiklerinin de altını çizen Samet Aslan, "Sinop'tan özellikle güvenli yaşam alanı ve konfor sebebi ile Villa satışlarının son 10 günde %30 %40 civarında artış olduğunu gözlemlemekteyiz villa almak isteyen vatandaşlarımız öncelikle telefon ile bilgi aldıktan sonra turizm bölgesi olan ve mutlu şehir olan Sinop şehrimizi ziyaret ederek. Ardından ilk fırsatta yüz yüze görüşüyoruz. Konut satışlarımızda inanılmaz bir yoğunluk mevcut vatandaşlarımızı konut seçiminde Sinop her ne kadar fay hattı bölgesi olmasa da yapılan inşaatın deprem yönetmeliğine uygun olduğunu muhakkak kontrol etsinler ve yaşam alanı en güvenli çok katlı olmayan villa tiplerini tercih etmelerini öneriyoruz" dedi.

Son Dakika Turizm Türkiye'den deprem göçü! Talep patladı, gözde il Sinop - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement