Başkan Karaosmanoğlu'na Dernek Ziyaretleri Sürüyor - Son Dakika
Yaşam

Başkan Karaosmanoğlu'na Dernek Ziyaretleri Sürüyor

Başkan Karaosmanoğlu\'na Dernek Ziyaretleri Sürüyor

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Karamürsel Doğu ve Güneydoğu Anadolu Kültür ve Dayanışma Derneği ve Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Derneği yöneticilerini makamında ağırladı.

29.03.2018 13:29

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Karamürsel Doğu ve Güneydoğu Anadolu Kültür ve Dayanışma Derneği ve Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Derneği yöneticilerini makamında ağırladı.

Karamürsel Doğu ve Güneydoğu Anadolu Kültür ve Dayanışma Dernek Başkanı Tunay Tokta ve yönetimi ile Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Dernek Başkanı Şener İnce ve proje öğrencileri, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nu ziyaret etti. Ziyarette Türkiye'nin kimseden icazet beklemeden harekete geçebilecek güç ile dirayete sahip bir ülke olduğunu söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, "Ülkemizin yanı başında tarifi imkansız acıların yaşandığına hepimiz şahit oluyoruz. 1990'lardan beri Irak ve Suriye gibi komşularımızda, güya buraları kurtarma ve demokrasi getirmek için bu topraklara ayak basanların geride yıkım ve gözyaşı bıraktığını gördük, görmeye de devam ediyoruz. Ancak her seferinde, yaşanan zulümden kaçan kardeşlerimize biz kucak açtık, ensar olduk" dedi.

Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle olan buluşmamasında da Türkçenin, dünyanın en kadim ve yaygın olarak kullanılan dillerinden biri olduğunu söyleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "İmam Hatip Liselerinde okuyan gençlerimizin Arapçayı çok iyi öğrenmesini istiyorum. Geniş bir coğrafyada kullanılan Türkçe ve Arapça ülkemizin bu alanlarda oluşturulacağı büyük işbirliklerinin de açılmasına katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

Tarihin büyük şahsiyetler yetiştirdiğini belirten Karaosmanoğlu, " Yusuf Has Hacip, Ahmet Yesevi, Yunus Emre, Ali Şir Nevai gibi isimlerin, gençlerimiz tarafından iyi tanınması ve anlaşılmasını arzu ediyorum. Son yüzyılda da Mehmet Akif, Ömer Seyfettin, Yahya Kemal, Necip Fazıl, Arif Nihat Asya, Azerbaycan'da Bahtiyar Vahabzade, İran'da Şehriyar gibi pek çok dil ustasının, nasıl güçlü eserler ortaya koyduğunu gördük" şeklinde konuştu.

Görüşmeler karşılıklı fikir alışverişinin ardından sona erdi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Başkan Karaosmanoğlu'na Dernek Ziyaretleri Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement