Nevruz kutlamalarına katılan Leyla Zana'dan çözüm süreci mesajı - Son Dakika
Yaşam

Nevruz kutlamalarına katılan Leyla Zana'dan çözüm süreci mesajı

Diyarbakır'da Nevruz kutlama etkinliği, DEM Parti tarafından organize edildi. Etkinlikte konuşma yapan eski milletvekili Leyla Zana, "Bir yandan CHP bir yandan AKP diğer yandan MHP. 'Kürtlere yaptıklarımızdan Kürtler razı ki bize destek veriyor' diyorlar. Ama biz irademizi sadece kendimiz için kullanacağız. Hep birlikte seçimden sonra barışın önünü açalım" dedi.

21.03.2024 15:28  Güncelleme: 16:08

DEM Parti'nin Diyarbakır'daki Nevruz kutlama etkinliği, sabah saatlerinde vatandaşların alana gelmesiyle başladı. Eski milletvekili Leyla Zana'nın da katıldığı etkinlikte Zana'nın yaptığı konuşma dikkat çekti. Zana, PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın 1993'te barış ve çözüm süreci girişiminde bulunduğunu belirterek "Hep birlikte seçimden sonra barışın önünü açalım." dedi.

"ŞEYH SAİT VE SEYİT RIZA BİZİM KÖKÜMÜZ"

Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarına katılan Leyla Zana, konuşmasında Şeyh Sait'e ve Seyit Rıza'ya minnettar olduklarını söyleyerek "Bunlar bizim kökümüz." dedi. Zana adeta yeni bir çözüm süreci çağrısı yaptığı konuşmasına şöyle devam etti:

"1993'te sayın Öcalan ilk defa barış için yol ve yöntemlere başlamıştı. Bu yolun yeniden açılması için hazır mısınız? Bir yandan CHP bir yandan AKP diğer yandan MHP. 'Kürtlere yaptıklarımızdan Kürtler razı ki bize destek veriyor' diyorlar. Ama biz irademizi sadece kendimiz için kullanacağız. Hep birlikte seçimden sonra barışın önünü açalım."

Leyla Zana'dan 'çözüm süreci' mesajı: Hep birlikte seçimden sonra barışın önünü açalım

ALANDAKİLERE ÖCALAN'IN NEVRUZUNU KUTLATTI

Zana alandaki katılımcıların PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın nevruzunu kutlamasını istedi. Daha sonra kitle slogan attı. Zana, "Ben umut ediyorum ki seçimlerin ardından barışın ve özgürlüğün yolunu açacağız." ifadeleriyle konuşmasını tamamladı.

7 GÖZALTI

Merkez Bağlar ilçesinde bulunan Nevruz Park'ta yapılan etkinlikte vatandaşlar, müzik eşliğinde halay çekip eğlenirken bazı vatandaşlar, bölücü terör örgütü lehine slogan attı ve kıyafetlerinde örgüt sembolleri tespit edildi. Etkinlikte 7 kişi gözaltına alındı.

Leyla Zana'dan 'çözüm süreci' mesajı: Hep birlikte seçimden sonra barışın önünü açalım
Nevruz kutlamalarına katılan Leyla Zana\'dan çözüm süreci mesajı
Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Nevruz kutlamalarına katılan Leyla Zana'dan çözüm süreci mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (19)

  • necmettin durmaz: şeyh sait ingiliz uşağı sizde abd uşağı doğrudur kökönüz aynidir 135 153 Yanıtla
    Necati Kaya: Çok doğru tespit Necmettin bey. 29 20
  • ilginc1i Ay Yıldız Tim: Maşallah nur akıyor yüzlerinden değil mi arkadaşlar? Allah tez zamanda yanına alsın inşallah. 162 88 Yanıtla
  • ZEKİ: Kürtlere karşı bir savaşımız yokki barış olsun. 176 46 Yanıtla
  • Özgür BİÇER: Türk kürt ayrılırsa ne kürde kürtlüğü ne türke türklüğünü yaşatırlar ikisi de aynı camiye gidip aynı seccadeye başlarını koyuyorlar bugün ırak suriye gazze bir bakın daha ders almadınız mı bu milleti ayrıştırmayın yakasından düşün … 200 21 Yanıtla
  • Tas Ruhi: Bu kadin gerçekten çok değerli 62 124 Yanıtla
  • Tas Ruhi: Her biji leyla 65 100 Yanıtla
  • Çağatay Kurt: Neyin çözümü herkes rahat yaşıyor işte 101 37 Yanıtla
  • Serdar Erişen: Allah sızı bıldıgı gıbı yapsın 96 40 Yanıtla
  • barbaros hayrettin paşa: Sizler olmasanız ne kürt sorunu var nede savaş huzursuzluk kargaşa çıkartmak için varsınız herkes barış içinde yaşıyor taki siz çıkıp kürt kardeşlerime fitne sokana kadar onlarda gaza gelmesin nediyim herkes ekmeginin derdinde olması lazım, neyin derdindesiniz bir anlasalar 96 26 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement