Muğla'da deprem tatbikatı yapıldı - Son Dakika
Yaşam

Muğla'da deprem tatbikatı yapıldı

Muğla'nın Datça ilçesinde, yıkım kararı alınan bir okulda deprem tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikatta enkaz altında kalanlar kurtarıldı ve yangında can güvenliği sağlandı.

02.11.2023 09:42  Güncelleme: 09:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUĞLA'nın Datça ilçesinde, Datça Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAG-AME-DER) ekipleri tarafından, daha önce yıkım kararı alınan bir okul bunasında deprem tatbikatı yapıldı. Tatbikatta, senaryo gereği enkaz altında kalan yaralı ve ölüler çıkartılıp, depremle birlikte çıkan yangında binadakilerin can güvenliği sağlandı.

Datça'da Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) akreditasyonlu ekipler tarafından gerçeğinden farksız deprem arama kurtarma tatbikatı yapıldı. Tatbikatı, daha önce İzmir ve Kahramanmaraş merkezli depremlerde görev yapmış Datça MAG-AME-DER ekipleri tarafından depreme dayanaksız olduğundan yıkılma kararı çıkan ve yerine yenisi yapılması planlanan bir okul binasında gerçekleştirildi. Tatbikata 52 kişilik arama kurtarma ekibi katıldı. Senaryoya göre, yaşanan depremde zemin dahil 3 katlı bir binanın ağır hasarlı olduğu ve enkazda kalanlar olduğu ihbarını alan ekipler, olay yerine intikal ettiler, Yıkılan binanın olduğu alana gelen ekipler operasyon öncesi brifing ve teknik hazırlıklarını yaparak arama kurtarma çalışmalarını başlattı. Tatbikat da sessizlik sağlanarak cihaz ile dinlemeler, kurtarılan yaralıların ve ölülerin dışarıya tahliyeleri, odalar arası geçişlerin sağlanabilmesi için jeneratörlerle çalışan makineler ile duvarların açılması sağlandı. Ardından da binanın üst tarafından yaralıların kurulan tripot vasıtası ile halatlarla aşağı indirilmesi gerçekleştirildi. Depremle birlikte çıkan yangında binadakilerin can güvenliğinin sağlanmasıyla ilgili de çalışma yapıldı.

Datça Kaymakamı Murat Atıcı ve Datça İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Başar tatbikat alanını ziyaret ederek MAG-AME-DER Muğla İl Koordinatörü Barış Muştu'dan tatbikatla ilgili bilgi aldı.(DHA)

Muğla\'da deprem tatbikatı yapıldı
Kaynak: DHA

Son Dakika Yaşam Muğla'da deprem tatbikatı yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement