96 Dairenin Borçları Kesilince Eylem Yaptılar - Son Dakika
Yerel

96 Dairenin Borçları Kesilince Eylem Yaptılar

96 Dairenin Borçları Kesilince Eylem Yaptılar

Sivas'ın Kangal ilçesinde yapılan ve bu yılın Ocak ayında hak sahiplerine teslim edilen 96 TOKİ konutunun elektriklerinin, ÇEDAŞ tarafından borçtan dolayı kesildiği ileri sürüldü.

23.06.2012 15:10

Sivas'ın Kangal ilçesinde yapılan ve bu yılın Ocak ayında hak sahiplerine teslim edilen 96 TOKİ konutunun elektriklerinin, ÇEDAŞ tarafından borçtan dolayı kesildiği ileri sürüldü. Elektrikleri kesilen vatandaşlar eylem yaparak seslerini duyurmaya çalıştı.

İlçede TOKİ tarafından 2009 yılının Mayıs ayında yapımına başlanan ve Ocak 2012'de tamamlanarak hak sahiplerine dağıtılan TOKİ konutlarının elektrikleri, dağıtım firması ÇEDAŞ yetkilileri tarafından 66 bin TL'ye ulaşan elektrik borcu nedeniyle trafo merkezinden kesildiği öne sürüldü. Karanlıkta kalan site sakinleri, bunun üzerine TOKİ alanında toplanarak eylem yaptı. ÇEDAŞ'a ve yetkililere tepki gösteren konut sahipleri, TOKİ'nin inşaatı sırasında müteahhit tarafından kullanılan elektriğin parasının kendilerinden istendiğini iddia etti. Site yöneticilerinden Kadir Erşahin, "Biz dairelerimize taşındıktan sonra elektrikleri üzerimize almak için gerekli başvuruları yaptık. ÇEDAŞ'a müracaat ettik ama tesisatla ilgili projeler henüz bitirilmediği için bize abonelik veremediler. Bugün bize aboneliklerinizi alın dediler. Ama inşaatın yapımı sırasında kullanılan elektrik ücretinin de konut sahipleri tarafından ödenmesini istediler. Biz de site sakinleri olarak bunu kabul etmedik. Biz onlara sadece kendi kullandığımız elektriğin parasını vermek istedik. Kabul etmediler ve elektriklerimizi kestiler. 60 bin TL'ye yakın bizim kullanmadığımız elektrik borcu var. Burada oturan ve astım hastası olan teyzelerimiz var. Elektrik olmadığı için onlar da hava makinelerini kullanamıyorlar. Elektriklerimiz kesik olduğu için su da olmuyor. Çok mağdur olduk. Gerekli yerlere başvurumuzu yaptık." dedi. TOKİ evleri önünde toplanan kadın ve çocuklar da 'Elektriğimizi isteriz' sloganı attı. Grup, daha sonra kaymakamlık binası önüne giderek eylemine devam etti. TOKİ sakinlerinin buradaki eylemlerine MHP İlçe Başkanı Salih Dülger, CHP İlçe Başkanı Tayfun Yıldırım ve HAS Parti İlçe Başkanı Hasan Sığırcı da destek verdi. Belediye Başkanı Mehmet Öztürk, "TOKİ konutlarında oturanların elektrik kullandıkları için abone olmaları gerekiyor. Abone olabilmeleri içinde projeleri olması gerek. Proje olmadığı için abonelik alamıyorlar. ÇEDAŞ da doğal olarak gelip elektrikleri kesmiş. Ben durumu vali beye ilettim, TOKİ yetkililerini aradı. Bir kaç gün içinde problemin çözüme kavuşmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

FİRMA YETKİLİSİ: "BİZİM İLGİMİZ YOK"

İnşaatı tamamlayarak TOKİ'ye teslim eden yüklenici firma sahibi Mustafa Uzun, elektrik borcu ile ilgili olarak kendilerinin bir kusuru bulunmadığını dile getirdi. Uzun, Ocak ayı başında TOKİ'nin yüklenici firmalardan konutlarını teslim aldığını ve ardından anahtarları sahiplerine dağıttığını belirterek, tüm sorumluluğun TOKİ'de bulunduğunu belirtti. Uzun, "Böyle bir borç olsaydı, TOKİ konutları teslim almazdı. Buradaki sorumluluk tamamen TOKİ'ye ait." diye konuştu.

Konut sahipleri sorunun biran önce çözülerek mağduriyetlerinin giderilmesini istedi. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 96 Dairenin Borçları Kesilince Eylem Yaptılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement