Abdurrahmanpaşa Lisesi'nde 128' Yıl Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Abdurrahmanpaşa Lisesi'nde 128' Yıl Coşkusu

Abdurrahmanpaşa Lisesi\'nde 128\' Yıl Coşkusu

Anadolu'da kurulun ilk lise ve üniversite olma unvanına sahip Kastamonu Abdurrahmanpaşa Lisesi'nin mezunları 2015'teki büyük kutlamayı bekleyemedi.

28.04.2013 15:23

Anadolu'da kurulun ilk lise ve üniversite olma unvanına sahip Kastamonu Abdurrahmanpaşa Lisesi'nin mezunları 2015'teki büyük kutlamayı bekleyemedi.

Anadolu'nun ilk devlet lisesi olması nedeniyle Abdurrahmanpaşa Lisesi, bünyesinde çok sayıda üst düzey bürokrat, yönetici ve çeşitli kurumlarda müdür gibi öğrenci yetiştirmeyi başardı.

Kuruluşundan bu yana her 5 yılda bir yıldönümü kutlaması gerçekleştiren Kastamonu Abdurrahmanpaşa Lisesi'nin en yaşlı mezunları 2015 yılındaki büyük kutlamayı bekleyemedi. Anadolu'da kurulan ilk devlet lisesi olma onurunu taşıyan Kastamonu Abdurrahmanpaşa Lisesi'nin mezunları, hafta sonu bir araya gelerek Atatürk ve Şehit Şerife Bacı Anıtı'na çelenk koydu. İstanbul başta olmak üzere çeşitli kentlerden gelip Kastamonu Abdurrahmanpaşa Lisesi'nin 128'inci kuruluş yıldönümü etkinliklerine katılanlar adeta anılarını tekrarlamış oldu. Okul bahçesinde bir müddet sohbet eden eski mezunlar, çelenk töreninin ardından eskiden olduğu gibi aynı karavanadan yemek yediler. Onursal Okul Müdürü İsmail Dönmez ve Dernek Başkanı Nurten Ciğerci, çok sayıda mezunların 5 yılda bir kutlanan yıldönümü etkinliklerini bekleyemediğini ve bu yüzden küçük çaplı bir kutlama etkinliği düzenlediklerini kaydetti.

Kastamonu Abdurrahmanpaşa Lisesi'nin 1943-1944 yılı 90 yaşındaki en eski mezunu Ali Cesuroğlu, lisenin ilk mezunlarını 1891 yılında verdiğini belirterek, " Türkiye'nin siyasal, ekonomik ve kültürel alanlarda hizmet görenlerin birçoğu Abdurrahmanpaşa Lisesi'nden mezun olmuştur. Bu günlere erişebilme şansını yakalamış bizler, öğrencilik yıllarımızın anılarını doya doya tekrar birlikte yaşayalım. Bizler, hepimiz fedakar saygın öğretmenlerimizin eseriyiz. Bugün ki statülerimizin hepsini onlara borçluyuz" dedi. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Abdurrahmanpaşa Lisesi'nde 128' Yıl Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement