AK Parti Çatak İlçe Kongresi - Son Dakika
Yerel

AK Parti Çatak İlçe Kongresi

AK Parti Çatak İlçe Kongresi

ı Kerim'i okumak ve öğretmenin suç sayıldığını söyleyerek, "Allah'a şükürler olsun ki hükümet olarak çıkardığımız yasa ile artık Kur'an-ı Kerim seçmeli ders olacak" dedi.

23.04.2012 10:05

ı Kerim'i okumak ve öğretmenin suç sayıldığını söyleyerek, "Allah'a şükürler olsun ki hükümet olarak çıkardığımız yasa ile artık Kur'an-ı Kerim seçmeli ders olacak" dedi.

AK Parti Çatak İlçe Başkanlığı 4. Olağan Kongresi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. AK Parti Van milletvekilleri Fatih Çiftçi ve Mustafa Bilici ile 23. Dönem Van Milletvekili Kayhan Türkmenoglu, Çatak Belediye Başkanı Emin Babur, Çiçekli Belediye Başkanı Yılmaz Kılıç ve AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras'ın katıldığı kongrede divan heyeti seçimi yapıldı. Ardından AK Parti İlçe Başkan adayı Mehmet Ali Yaşin ve Çatak Belediye Başkanı Emin Babur tarafından birer konuşma yapıldı. Daha sonra kürsüye çıkan AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici, AK Parti'nin 11. yılında emin adımlarla yoluna devam ettiğini söyledi. Milletvekili Bilici, kongrenin hayırlı olmasını temenni ederek, "28 Şubat sürecinde Kur'an kursları kapatılmış, Kur'an-ı Kerim'i okumak ve öğretmek suç sayılıyordu. Allah'a şükürler olsun ki hükümet olarak çıkardığımız yasa ile artık Kur'an-ı Kerim seçmeli ders olacak ve çocuklarımız Peygamber Efendimizin ümmeti gibi pırıl pırıl birer genç olarak yetişecektir" dedi.

AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi ise, Van-Çatak- Şırnak karayolundaki yoğun çalışmalar sonrası Çatak ile Şırnak yolunun çift yönlü olarak açılmasına kısa bir zaman kaldığını söyledi. En yakın sürede duble yolun Çataklıların hizmetine gireceğini ifade eden Çiftçi, "Çatak ilçesinin AK Parti'ye olan bağlılığını iyi biliyoruz. AK Parti'nin duruşu, çizgisi halkımızın günlünde taht kurmuştur. İnşallah AK Parti,

Çatak'ta daha da güçlenerek yoluna devam edecektir. İlçe başkanlığına yeni seçilecek olan arkadaşımızla yolumuza devam edeceğiz. Eski ilçe başkanımız Cemal Hasar kardeşimiz AK Parti bayrağını bugüne kadar başarıyla taşıdı. Tüzük gereği görevinin sona ermesinden dolayı görevi başka bir arkadaşımıza devretti. Bizler bundan sonra da yine aynı şekilde Cemal Hasar kardeşimizin bilgisinden, tecrübesinden ve fikirlerinden faydalanacağız. Bugün burada, AK Parti'ye gönül vermiş kardeşlerimizi görmekten onur duyuyoruz. Sizlerin desteği bizim gücümüze güç katıyor. Her bir vatandaşın oyu bizim için çok önemlidir. İnşallah Çatak ilçemizi hak ettiği yere getireceğiz. Sizin vereceğiniz desteklerle Van'ımızı ve Çatak ilçemizi çok daha iyi yerlere gelecektir" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından seçime geçildi. Tek liste halinde yapılan seçimde Mehmet Ali Yaşin AK Parti Çatak İlçe Başkanlığı'na seçildi. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Çatak İlçe Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement