Düzce'de AK Parti'den Dev İftar - Son Dakika
Yerel

Düzce'de AK Parti'den Dev İftar

Düzce\'de AK Parti\'den Dev İftar

AK Parti Düzce İl Başkanlığının düzenlediği iftar programı Anıt Park Meydanında gerçekleştirildi.

07.07.2014 09:54  Güncelleme: 09:48

AK Parti Düzce il Başkanlığı'nın düzenlediği iftar programı Anıt Park Meydanında gerçekleştirildi. "Soframız Sofranız Olsun, İftarımız Birlikte Olsun" sloganıyla yapılan iftar davetine binlerce kişi katıldı. İftar Programında Düzcelilere seslenen Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül 10 Ağustos'ta çok değerli bir seçim yapılacağını belirterek, "Milletin evladı Recep Tayyip Erdoğan, 10 Ağustos'ta sandıktan inşallah çıkacak ve Cumhurbaşkanı olacaktır" dedi.

AK Parti Düzce İl Teşkilatınca Anıtpark Meydanı'nda iftar programı düzenlendi. İftar programına Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül başta olmak üzere, Milletvekilleri, İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, Belediye Başkanları, STK temsilcileri, partililer ve çok sayıda vatandaş da katıldı.

6 Bin kişilik hazırlanan iftar masaları tıklım tıklım dolarken, yaşanan yoğunluk nedeniyle alana ilave masalar da yerleştirildi. Başkan ve Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın hayat hikayesinin anlatıldığı slayt ile başlayan programda, Kur'an-ı Kerim okundu ve ardından ezan ile birlikte oruçlar açıldı.

İftar Programının açılış konuşmasını yapan il başkanı Metin Kaşıkoğlu, "10 Ağustos'ta halkımız yani cumhur, ilk kez doğrudan kendi başkanını, Türkiye Cumhuriyetinin 12. Cumhurbaşkanını seçecektir. Bu güne değin sembolik değeri olan adeta demokrasi üzerinde vesayet organı gibi işlev gören ve bir nevi de inziva yeri gibi kabul edilen reisi cumhurluk makamı halkın oyu ile birlikte çok önemli bir işlev kazanmıştır. Kesinleşen duruma göre 10 Ağustos seçimlerinde 3 isim yarışacaktır. Bu yarışın ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Biz lafa değil icraatlara bakacağız. İnanıyor ve biliyorum ki, parti ayrımı olmaksızın Düzce halkımız 10 Ağustos'ta ezici bir üstünlükle, bizim adayımız, bizim Cumhurbaşkanımız, halkın adamı Recep Tayyip Erdoğan diyecektir" diye konuştu.

Programda konuşan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ise "Başı rahmet ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş ayı olan mübarek ramazan ayını idrak ediyoruz. Bu ayda Kuran-ı Kerim indirilmeye başlanmıştır. Bu ayda kadir gecesi bulunmaktadır. Bu ayda cehennem kapıları kapatılır cennet kapıları açılır. Şeytanlar zincire vurulur. Bu ay rahmet, merhamet, sabır, anlayış ve paylaşma ayıdır. Ülkemize, milletimize tüm İslam Alemine ve inananlara mübarek ramazan ayının hayırlar getirmesini yüce Allah'tan niyaz ediyorum. Düzce Belediyesi olarak Ramazan ayının kutsiyetine ve manevi havasına zarar vermeden geçmişte yaşanan ramazanlara bizleri götüren bir çok program ve faaliyet gerçekleştiriyoruz. Binlerce kişiye Düzce Belediyesi iftar çadırında ağırlıyoruz. Binlerce kişiye yardım paketleri dağıtıyoruz. Ramazan sokağı ve çarşısı, ramazan eğlence programları, sohbet programları ve canlı yayınlar düzenliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerimle bir kez daha ramazanı şerifinizi tebrik ediyorum ve kadir gecesine ve bayram günlerine ulaşabilmeyi niyaz ediyorum" dedi.

Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz ise, şu anda serin bir temmuz akşamında olduğumuzu, fakat bulunduğumuz coğrafyada ise havanın çok sıcak olduğunu, her gün bombaların altında binlerce kişinin öldüğünü ve bir lokma ekmeğe muhtaç oldukları şeklinde konuşarak Ortadoğu'da yaşanan olaylara dikkat çekti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül ise, Cumhurbaşkanı seçimine ilişkin, "Milletin evladı Recep Tayyip Erdoğan, 10 Ağustos'ta sandıktan inşallah çıkacak ve Cumhurbaşkanı olacaktır" dedi.

Gül, 10 Ağustos'ta çok değerli bir seçim yapılacağını belirterek, "Bugün statükonun adayı vardır, millet seçsin ama yönetmesin diyen elitlerin, seçkinlerin adayı vardır, bir de milletin adayı vardır, bir de milletin adamı vardır. Tıpkı Menderes gibi, tıpkı Özal gibi, tıpkı rahmetli Erbakan gibi, milletin adamı, milletin evladı Recep Tayyip Erdoğan, 10 Ağustos'ta sandıktan inşallah çıkacak ve Cumhurbaşkanı olacaktır. Köşk'e çıkacak olan millettir, Köşk'e çıkacak olan 7 yaşındaki yavrumuzun bileziğidir, 70 yaşındaki amcamızın duasıdır, bu milletin hüznüdür, bu milletin kendi milli manevi değerleridir" ifadesini kullandı.

Recep Tayyip Erdoğan için kimilerinin "Muhtar bile olamaz" dediğini hatırlatan Gül, "Muhtar bile olamaz dedikleri gün bu aziz millet dedi ki ben onu Cumhurbaşkanı yapacağım. O günden bunun kararını vermiştik" dedi.

Artık devletin değil, milletin dediği bir seçim olacağını belirten Gül, şunları söyledi: "Halk seçiyorsa, yetkiyi ve meşrutiyeti halktan alan bir Cumhurbaşkanı, anayasadaki bütün yetkilerini kullanarak devletin kendi kurumları arasındaki uyumu, birlik ve beraberliği en güzel şekilde inşa edecektir. Bu uyumu sağlayacaktır. Şimdi başvurmuşlar YSK'ya 'Başbakan istifa etsin' Yasada böyle bir şart yok ama bunların Tayyip Erdoğan hazımsızlığı, 10 Ağustos'ta milletin de tokadıyla gerekli dersiyle artık sonuçlanmış olacak."

Gül, konuşmasının sonunda, Arif Nihat Asya'nın "Dua" adlı şiirini okudu.

Konuşmalarının ardından Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, Gül'e tablo hediye etti. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Düzce'de AK Parti'den Dev İftar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement