Ak Parti, Dünya Kadınlar Günü'nü İncesu'da Kutladı - Son Dakika
Yerel

Ak Parti, Dünya Kadınlar Günü'nü İncesu'da Kutladı

Ak Parti, Dünya Kadınlar Günü\'nü İncesu\'da Kutladı

İncesu Belediyesi tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü toplantısına, AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem, AK...

09.03.2013 11:13

İncesu Belediyesi tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü toplantısına, AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem, AK Parti İl ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Venhar Pakırdaşı, AK Parti İncesu İlçe Başkanı İsmail Tekinsiz, AK Parti İncesu Kadın Kolları ve çok sayıda kadın davetliler katıldı.

İncesu Belediye Düğün Salonu'nda yapılan toplantının açılışında konuşan İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, Cennet anların ayaklarının altındadır sözünden yola çıkarak kadınlar için en iyi hizmeti yapmaya çalıştıklarını belirterek, "Bu hizmetleri yaparken de sizlerin emanetlerine en iyi şekilde sahip çıkarak, helale haram karıştırmadan, dik durarak, yüzünüzü yere baktırmadan yapmaya çalışıyoruz" dedi.

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Venhar Pakırdaşı da, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün tarihine ve nedenlerine değinerek neden ve niçin kutlandığından bahsetti. Dünya Kadınlar Günü'nün, 1957 yılında yüzlerce kadının bariyer kurularak yakılmasından dolayı önce bir anma töreni olduğunu belirten Pakırdaşı, "Her zaman Amerika'yı ve Avrupa'yı demokrasinin beşiği olarak görürüz ama Dünya Kadınlar Günü'nün çıkış nedeni o kadar da demokratik değil. Bir katliamın sonucu anma töreni olarak lanse edilmiş. Ama ambalajını çok güzel yaydıklarından, tüm dünyaya yayarak Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmaya başlanmış" şeklinde konuştu.

AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz ise, Dünya Kadınlar Günü'nün, 1977 yılından beri Birlemiş Milletler kararı ile kutlanmaya başladığını ifade ederek, "Ama ne hikmetse tüm dünyada 1977 yılından beri kutlanan ve gündemde olan bu gün, Türkiyemiz'de 2004 yılından beri kutlanıyor. Her nasıl oluyorsa, AK Parti hükümeti ile birlikte kutlanmaya başlıyor. Burada AK Parti'nin kadınlara verdiği değeri bir kere daha vurgulamak istiyorum. AK Parti bir çok konu ve faaliyetlerde olduğu gibi kadına verilen önem konusunda da attığı adımlarla onlara verilen değeri bir kez daha ortaya koymuştur" dedi.

Toplantıda konuşan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de, batıda Dünya Kadınlar Günü'nün kutlanmasının bir anlamı olduğunu dile getirerek şunları söyledi:

"Bundan 150 sene önce, fabrikadaki kadın işçilerin o günki vahşi kapitalistlere karşı ayaklandıklarında polis onları ite kaka içeriye doldurur ve yangın çıkar. Yangın sonrasında 129 tane kadın orada yanarak ölür. Bir süre sonra da Birleşmiş Milletler kadın hakları korunsun diye bir karar alarak, her yıl 8 Mart'ı Dünya Kadınlar Günü olarak kutlamaya karar verir. Ama batıda bunun geçmişine baktığınız zaman, kadını insan yerine koymayan, kadın acaba insan mı? Ruh var mı? diye senelerce tartışan papazları görürüz. Kadını cin gibi, şeytan gibi görerek ruhu yok diyorlar. İnsan olamaz diyorlar. Senelerce kilise bunu tartışıyor. Batı'nın bu geçmişine baktığınızda kadınların orada öldürülmesi, satılması onlara çok normal gibi geliyor."

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, nedeniyle düzenlenen programda katılımcılara gül dağıtılırken, program sonrası İncesu Belediyesi tarafından yaptırılan konferans salonunun da açılışı gerçekleştirildi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ak Parti, Dünya Kadınlar Günü'nü İncesu'da Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement