Akıllı Mısın, Deli Misin?" - Son Dakika
Yerel

Akıllı Mısın, Deli Misin?"

Akıllı Mısın, Deli Misin?"

Adanalı komedyen Yunus Yuva, şizofrenler için sahne aldı.

27.01.2014 10:39

Adanalı komedyen Yunus Yuva, şizofrenler için sahne aldı. Aynı zamanda kendisi de şizofren olan Yuva, şizofren temalı "Akıllı Mısın, Deli Misin?" gösterisiyle seyircinin karşısına çıktı.

Sağlık Bakanlığı tarafından 8,5 milyon engelli arasında model hasta seçilen ressam ve komedyen Yunus Yuva, Adana Büyükşehir Belediye Tiyatrosu'nda Adana Şizofren Dostları Derneği (AŞİDER) yararına bir stand up gösterisi sundu. Gösteride anahtar kelime "şizofren" temasını vurgulayan Yuva, gösterisine Adanaspor formalı Recep İvedik taklidiyle başladı. Stand-up gösterisinde yarışma ve dizileri anlatarak Acun Ilıcalı'nın yarışmalarını komediye dönüştüren Yuva, daha sonrasında Ramiz Dayı, Hürrem, Ebu Suud Efendi, Kurtlar Vadisi'nden İskender Büyük, Zaza, Laz Ziya, Muro, siyasilerden Süleyman Demirel, Necmettin Erbakan, Devlet Bahçeli taklitleriyle büyük alkış aldı.

Yetenekli komedyenin hava durumunu Bülent Ersoy taklidiyle yapması dikkat çekti. Yunus Yuva, şizofren hastalığıyla ilgili tıp dilinde "Akıl Hastası" halk dilinde ise "Deli" olduğunu belirterek, "Delinin Nikah Şahitliği ve Kıldırdığı Namaz Kabul Olur Mu?" başlıklarını kendine has başından geçen olaylarla anlattı ve salonu kahkahalara boğdu.

Aynı zamanda polis çocuğu olduğunu ifade eden Yunus Yuva, mart ve nisan aylarında Dünya Tiyatro Haftası'nda ve emniyet teşkilatına moral vermek için kentteki 5 kültür merkezinde ayrı ayrı sahne alacağını duyurdu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akıllı Mısın, Deli Misin?' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement