Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.AKDENİZ Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü'nde eğitim gören öğrenciler, klasik müzik konseri verdi.

30.12.2012 14:31

Foto: Olay yerinden ve paketten çıkanlar

===

Konservatuvarda yılsonu konseri

AKDENİZ Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü'nde eğitim gören öğrenciler, klasik müzik konseri verdi. AÜ Atatürk Konferans Salonu'nda, Vivaldi'nin 'Dört Mevsim' ve Dvorak'ın 'The Wild Dove' adlı eserlerini seslendiren Konservatuvar Müzik Bölümü öğrencilerini, Şef Dr. Atilla Kadri Şendil yönetti. AÜ Antalya Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Ayşe Sezer, konser süresince öğrencilerinin heyecanını paylaştığını belirtti.

Prof. Ayşe Sezer, "Üniversitemizin Antalya'nın sosyal ve kültürel yaşamına katkıda bulunması öncelikli hedeflerimizden biri. Bu konserler, yetenekleriyle kendilerini kanıtlayan öğrencilerimizin sahne deneyimlerini artırmalarında önemli. Yılsonu ve yeni yıl konserlerinin dışında da konserlere hazırlanan öğrencilerimiz 2013'ün ilk aylarında değişik mekanlarda konserler vererek Antalyalılara klasik müzik ziyafeti verecek" diye konuştu.

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Orkestra toplu fotosu

===

Ucuz yem hayvanları öldürdü

BURDUR'un Yeşilova İlçesi İğdir Köyü'nde 49 yaşındaki Veysel Türkan'a ait 9 büyükbaş hayvan, ucuz olduğu gerekçesiyle yedirilen pamuk tohumu küspesi nedeniyle telef oldu. İğdir Köyü'nde 30 yıldır hayvancılık yapan Veysel Türkan ile 22 yaşındaki oğlu Bayram Türkan, saman ve yem fiyatlarının pahalı olması nedeniyle Denizli'den bir firmadan 'pamuk tohumu küspesi' aldıklarını ve hayvanlarına yedirdiklerini söyledi.

Yemi yiyen hayvanların rahatsızlandığını kaydeden Veysel Türkan, son 1 ayda 51 büyükbaş hayvandan 9'unun telef olduğunu kaydetti. Artan yem fiyatları nedeniyle hayvanları pamuk tohumu küspesi ile silajla beslediğini kaydeden Türkan, "Bu da hayvanlarımın telef olmasına neden oldu. Yaklaşık 20 bin lira zararım var. Yetkililer bana yardım etsin" dedi.

Hayvanların neden öldüğünün belirlenmesi için alınan örneklerin Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Veteriner Fakültesi'ne götürdüğünü belirten Türkan, tüm birikimini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu vurguladı. Bayram Türkan ise ürettikleri sütü satmak için akaryakıt fiyatlarının pahalı olduğu için 20 kilometre uzaklıktaki Ulupınar Köyü'ne araç yerine eşek sırtında götürdüklerini kaydetti.

Telef olan hayvanların ölüm nedenini inceleyen MAKÜ Veteriner Fakültesi Patoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özlem Özmen, Doç. Dr. Mehmet Halıgür ve Yrd. Doç. Dr. Ahmet Aydoğan hazırladıkları raporda, hayvanların bağırsakların şişkin ve gergin olduğu, kanama olduğuna yer verdi. Raporda ayrıca karaciğer ve dalakta daha belirgin tahribat ve kalpte yaygın şekilde kanamalara rastlandığı kaydedildi.

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

Foto: Veysel Türkan, oğlu Bayram Türkan Pamuk Tohumu Küspesini yedirirken, ölen büyükbaş hayvanlar, hasta hayvan,

===

Ağaç kesme fidan dik

ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde Orman İşletme İlçe Müdürlüğü 'Ağaç kesme fidan dik' sloganıyla vatandaşlara dikmeleri için 4 bin fidan dağıttı. Orman Genel Müdürlüğü'nün ağaç kesiminin önüne geçmek için 'Yeni yıla ağaç keserek değil ağaç dikerek girin' adı altında başlattığı fidan dikme kampanyası sürüyor. Türkiye genelinde fidan dağıtımı sürerken, Gazipaşa'da da Cumhuriyet Meydanı'nda 4 bin çam fidanı dağıtıldı.

Fidan dağıtımı törenine Kaymakam Muhittin Pamuk, Orman İşletme Müdürü Halil Kısacık, Orman İşletme Müdürlüğü personeli ve vatandaşlar katıldı. Köy muhtarlıklarına yapılan bilgilendirme sonucunda köylerden gelen vatandaşların katılımın yoğun olduğu törende konuşan Kaymakam Pamuk, "Meydanda 1000 fidan dağıtılacak. Arzu edenler Orman İşletme Müdürlüğü'nden fidan alabilir. Tüm halkımızı kampanyaya destek olmaya davet ediyoruz" dedi.

Orman İşletme Müdürü Halil Kısacık ise "Kampanya 1 Ocak' kadar devam edecek. Yoğun talep oldu. Meydanda 750 harnup, 140 defne, 110 fıstık çamı fidanı dağıtacağız. Geçen yıl 4 bin fidan dağıttık. Bu yılda bu sayıya ulaşacağız. Fidan almak isteyenleri müdürlüğümüze bekliyoruz" dedi. Konuşmaların ardından Kaymakam Pamuk ve beraberindekiler vatandaşlara fidan dağıttı.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA)

Foto: Fidan dağıtım töreni, Kaymakam fidan dağıtırken

===

Talasemi hastaları yemekte buluştu

FİNİKE Talasemi Derneği (TAL-DER) tarafından yeni yıl öncesi dayanışma ve moral yemeği verdi. Komşu Garden Restaurant'ta düzenlenen geceye, Dernek Başkanı Tayfun Aksoy, Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Köküz, Finike Kaymakamlığı Denekler Masası'ndan Özlem Ünal, çok sayıda dernek üyesi, talasemi hastaları ve yakınları katıldı.

Yemekte konuşan Dernek Başkanı Tayfun Aksoy, yıl içinde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Yıl içinde talasemi konulu birçok sempozyuma katıldıklarını aktaran Aksoy, "Talasemi hastalığının teşhis ve tedavi yöntemleri konusunda kayda değer farklılıklar olmadı. Hastalarımızın kan değişimiyle ilgili rutin faaliyetleri Finike Devlet Hastanesi'nde aksamadan sürdürüldü" dedi. Çocuk hastalara çeşitli hediyeler veriliği gecede, üstünde Finike Talasemi Derneği'nin logosu bulunan pasta kesildi.

Suat SÖGÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Yemekten

===

Isparta'da kaza: 4 yaralı

ISPARTA'nın Şarkikaraağaç İlçesi'nde meydana gelen trafik kazasında 4 kişi yaralandı. Çiçekpınar Beldesi'nden ilçe merkezine seyreden 52 yaşındaki Mehmet Bodur idaresindeki 32 SL 350 plakalı otomobil önünde ilerleyen bisiklete çarpmamak için ani fren yaptı. Kontrolden çıkan otomobil karşı şeride geçerek karşı taraftan gelen 26 yaşındaki Hatice Karataş'ın kullandığı 32 SF 586 plakalı otomobile çarptı. Kazada, sürücüler Mehmet Bodur, Hatice Karataş ile otomobillerdeki 78 yaşındaki Fadime Karataş ve 34 yaşındaki Fatma Bodur yaralandı. Sağlık görevlilerinin olay yerinde yaptığı müdahalenin arından Şarkikaraağaç Devlet Hastanesi'ne sevk edilen yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu kaydedildi.

Hasan UĞUR/ŞARKİKARAAĞAÇ, (DHA)

Foto: Kaza yapan araçlar

=== - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement