Bakan Eker'in Projesi Meyve Vermeye Başladı - Son Dakika
Yerel

Bakan Eker'in Projesi Meyve Vermeye Başladı

Bakan Eker\'in Projesi Meyve Vermeye Başladı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker tarafından başlatılan Diyarbakır Batman Siirt Kalkınma Projesi ile 6 bin 224 dönüm alanda 483 donanımlı meyve bahçesi oluşturuldu Proje Koordinatörü Akbaş: "Önümüzdeki yıllarda bölge önemli bir meyve üretim alanı olacak"

05.06.2014 19:00

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker tarafından başlatılan Diyarbakır Batman Siirt Kalkınma Projesi ile 6 bin 224 dönüm alanda 483 donanımlı meyve bahçesi oluşturuldu.

Bakan Eker tarafından başlatılan proje, faaliyetlerine devam ediyor. Projeyle 2009 yılından beri meyve bahçelerinin kurulumu için çiftçilere hibe desteği verilmesi sayesinde bölgede modern meyve bahçeleri kuruldu.

Çınar ilçesinin Gürses, Bozçalı ve Ekinveren köylerinde kurulumu tamamlanan meyve bahçelerinde incelemede bulunan proje koordinatörü Murat Akbaş ile Diyarbakır Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Ertan Atalar, üreticilerden bilgi aldı.

Akbaş, yaptığı konuşmada, proje kapsamında gerçekleştirilen hibe programları sonucunda Diyarbakır'da 3 bin 500 dekar alanda 177, Batman'da bin 150 dekar alanda 140, Siirt'te 825 dekar alanda 64 meyve bahçesi olmak üzere toplam 5 bin 475 dekar alanda 381 meyve bahçesi oluşturulduğunu söyledi.

Örnek bahçelerle 3 ilde 6 bin 224 dönüm alanda 483 tam donanımlı meyve bahçesi kurulduğunu vurgulayan Akbaş, daha önce projede yüzde 50 olan hibe oranın Bakan Eker tarafından yüzde 70'e yükseltildiğini kaydetti.

Akbaş, hibe oranının yükseltilmesi sonucu 3 ilde yeni hibe programlarının gerçekleştirildiğini anlatarak, "Oluşturulan bahçelerin bazılarında meyve üretimi başladı. Önümüzdeki yıllarda bölge önemli bir meyve üretim alanı olacak. Bu yıl Diyarbakırlı üreticilere 4 milyon 500 bin lira hibe destek verilecek. Diyarbakır'da 2 bin dekar alanda 158 meyve bahçesi kurulumu projesi için hibe sözleşmesi imzalandı. Bugün itibarıyla 100 meyve bahçesinin kurulumu tamamlandı" şeklinde konuştu - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bakan Eker'in Projesi Meyve Vermeye Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • sessiz: sn bakanın ıuygulamlaru güzel birde hayvancılıkta büyük baş ve küçüş baş hayvankar krsimhanede kesilmeden önce hormon ve antibiyotik kontrolü yaptırtıp zalim besicilerin sebep oldupu çocuklarımızın gögsü büyümese,sakalları çık masa ,bayanlar memem kanseri plmazsa 0 0 Yanıtla
  • sessiz: bakanlık ne güzel hibe vermekte halende devam etmekte adankar elektrik parasını vermeyip üstüne yol kesiyorlar 0 0 Yanıtla

Advertisement