Bursa'da Kültür Sanat - Son Dakika
Yerel

Bursa'da Kültür Sanat

Bursa\'da Kültür Sanat

BDT, ? "Paşa Paşa Tiyatro yahut Ahmet Vefik Paşa", "Karı Koca Arasında Ufak Tefek Cinayetler" ve "Kanlı Nigar" oyunlarını sahneye koyacak.

08.01.2015 11:16

Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), "Paşa Paşa Tiyatro yahut Ahmet Vefik Paşa", "Karı Koca Arasında Ufak Tefek Cinayetler" ve "Kanlı Nigar" oyunlarını sahneleyecek.

İstanbul Devlet Tiyatrosunun sahnelediği ve Gökhan Erarslan yazdığı "Paşa Paşa Tiyatro yahut Ahmet Vefik Paşa" oyununun yönetmenliğini Mutlu Güney, dekor tasarımını Medine Yavuz Almaç, kostüm tasarımını Mihriban Oran, ışık tasarımını Serhat Akın yapıyor.

Hüseyin Öztürk, Cengiz Daner, Halil Doğan ve Ali Çelik'in de bulunduğu 35 kişinin rol aldığı oyunda, Ahmet Vefik Paşa'nın Bursa'ya atanıp Fasulyeciyan'ın tiyatrosunu sahiplenmesi ve devamında gelişen olaylar anlatılıyor.

Oyun, Ahmet Vefik Paşa (AVP) Sahnesi'nde bugün ve yarın saat 20.00'de, 10 Ocak'ta 15.00 ve 20.00'de, 11 Ocak'ta ise 15.00'te tiyatroseverlere sunulacak.

Eric-Emmanuel Schmitt'in yazdığı, Mustafa Kurt'un yönettiği "Karı Koca Arasında Ufak Tefek Cinayetler"in dekor tasarımı Sertel Çetiner, kostüm tasarımı Özge Akarsu, ışık tasarımı da Zeynel Işık'a ait. Sinan Demir ve Demet Oran'ın rol aldığı oyunda, çiftlerin evliliklerindeki ihmaller, sıkıntılar, alışkanlıklar, eksiklikler, fark edilmezlik, değişkenlik, cimrilik, üşengeçlik, olumlu olumsuz durumlar, mutluluk ve mutsuzluklar işleniyor.

Oyun, Feraizcizade Oda Tiyatrosu'nda bugün, yarın ve 10 Ocak'ta saat 18.00'de sahneye konulacak.

Sadık Şendil'in yazdığı ve yönetmenliğini Ali Düşenkalkar'ın üstlendiği "Kanlı Nigar"ın dekor tasarımını Tayfun Çebi, kostüm tasarımını Funda Çebi, ışık tasarımını Ali Karaman yapıyor.

Demet Oran, Kemal Okur, Nergiz Acar ve Emre Yaşa dahil 24 oyuncunun rol aldığı oyunda, yangın sonucu evi kullanılamaz hale gelen Nigar'ın başından geçenler anlatılıyor. Kızlarıyla kiralık ev arayan Nigar'a Kavuklu'nun bir ev bulması sonucu Nigar'ın eski müşterilerinden mahalli tipler eve gelmeye başlıyor. Yaşamı boyunca erkeklerden çok çekmiş olan Nigar, tanıştığı adamlara çeşitli tuzaklar kuruyor ve onları zor durumlara sokarak eğleniyor. "Kadının fendi erkeği yendi" düşüncesi, dramatik bir işlemeyle oyunda ön plana çıkarılıyor.

Oyun, AVP Sahnesi'nde 13-14 Ocak'ta saat 20.00'de sahnelenecek. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bursa'da Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement