Çaldıran Mahallesi'ne Zümrüt Yaşam Alanı ve Kapalı Pazar Yeri - Son Dakika
Yerel

Çaldıran Mahallesi'ne Zümrüt Yaşam Alanı ve Kapalı Pazar Yeri

Çaldıran Mahallesi\'ne Zümrüt Yaşam Alanı ve Kapalı Pazar Yeri

Keçiören Belediyesi tarafından yapılan ve Çaldıran Mahallesi'ne yeni bir değer katacak olan Çaldıran Zümrüt Yaşam Alanı ve Kapalı Pazar Yeri'nin temeli görkemli bir törenle atıldı.

16.11.2012 11:35

Keçiören Belediyesi tarafından yapılan ve Çaldıran Mahallesi'ne yeni bir değer katacak olan Çaldıran Zümrüt Yaşam Alanı ve Kapalı Pazar Yeri'nin temeli görkemli bir törenle atıldı.

Keçiören'deki pazar alanlarının haftanın her günü aktif bir şekilde kullanılmasını amaçlayan Zümrüt Yaşam Alanlarına bir yenisi daha eklendi. Daha önce 19 Mayıs Mahallesi'nde ve Ayvalı Kardeşler Pazar Yeri'nde inşa edilen Zümrüt Yaşam Alanlarının üçüncüsü Çaldıran Mahallesi'ne yapılıyor. Çaldıran Mahallesi'ne yapılacak olan Çaldıran Zümrüt Yaşam Alanı ve Kapalı Pazar Yeri'nin temel atma töreni görkemli bir şekilde yapıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği temel atma törenine Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim, AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Bülent Yağmur, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

Törende bir konuşma yapan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Zümrüt Yaşam Alanlarının çok amaçlı kullanıma sahip olduğunu belirterek pazar alanlarının sadece bir gün değil haftanın yedi günü vatandaşların hizmetinde olduğunu söyledi. Çaldıran Mahallesi'ne kazandırılan Zümrüt Yaşam Alanı ve Kapalı Pazar Yeri'nin bölgeye yeni bir değer katacağını vurgulayan Başkan Ak, "Sadece pazar günlerinde kullanılan pazar alanlarımızı çok daha farklı amaçlarla kullanmak ve o alanlar içerisinde farklı yaşam alanları ortaya çıkarmak için Zümrüt Yaşam Alanları olarak bu yapılarımızı yeniden yapıyoruz. Böylece çok yoğun olan Keçiören yapısı içerisinde yer sıkıntısı çektiğimiz alanlarda bu yerleri en verimli şekilde değerlendirmiş oluyoruz. 7 gün 24 saat kullanılan, vatandaşın hizmetinde olan alanlar ortaya çıkmış oluyor" dedi.

Şehirlerin sadece fiziki yapılarıyla değerlendirilmemesi gerektiğine değinen Başkan Ak, vatandaşların sosyal ve kültürel yaşamlarına da önem verdiklerini kaydetti. Temeli atılan yeni tesis ile ilgili bilgiler de veren Başkan Ak, "Çaldıran Mahallesi'ne yapılan bu sosyal yaşam alanı içerisinde çok amaçlı tesislerin bulunduğu bir yer olacak. İçerisinde çeşitli sivil toplum kuruluşlarının ve Keçiören'de çok yoğun olan hemşeri derneklerinin çalışabilecekleri, toplantılarını yapmak istedikleri zaman veya ofis olarak kullanmak istedikleri zaman buluşabilecekleri mekanları yapıyoruz. Bunun yanında özellikle KEÇMEK ve KEDEM kurslarının kullanabilecekleri dersliklerin olduğu alanımız da var. Bu bölgedeki vatandaşlarımızın içerisinde farklı hizmetleri alabilecekleri yeni bir tesis inşa etmiş oluyoruz. Bu yapılar özellikle şehrin gelişimi ile o bölgede yaşayan insanların sosyal yaşantılarının gelişimine büyük bir değer katıyor. Şehirler sadece yollardan binalardan kaldırımlardan ve binalardan oluşmuyor. Orada yaşayan insanların sosyal ve kültürel ihtiyaçları var. Kültürle, sanatla, sporla ve eğitimle ilgili ihtiyaçları var. Belediyeler artık

sosyal belediyecilik kavramı adı altında bu ihtiyaçları da göz önünde tutacak şekilde organize oluyorlar. Yerel hizmetlerde gerçek yarış işte bu alanda kendini ortaya koyuyor. Özellikle halkın yararına olacak, halkın ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde organize oluyorlar. Hem kaynak israfı açısından hem de çok daha etkin üretim açısından son derece önemli olan bu tesislerin inşallah devamı gelecek" diye konuştu.

Hizmetlerinin temelinde insan olduğunu vurgulayan Başkan Ak, yeni tesisin Çaldıran Mahallesi'ne hayırlı olmasını dileyerek şunları söyledi:

"Keçiören'de bunun üçüncüsünü gerçekleştiriyoruz. İlk olarak Ayvalı'da Kardeşler Pazar Yeri'ni yapmıştık. Daha sonra

19 Mayıs mahallemizdeki pazar yerimizi bu hale getirdik. Şimdi de Çaldıran mahallemize yapıyoruz. Bu yıl içerisinde ihalesini yetiştirebilirsek

Bademlik'teki kapalı pazar alanımızı da Zümrüt Yaşam Alanı şeklinde hizmete açacağız. Bu hizmetlerin temelinde insan var, insana hizmet var. Halka hizmeti

hakka hizmet olarak kendisine prensip edinmiş olan belediyecilik anlayışı var."

Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim ise Keçiören'in her geçen gün yoğun bir büyüme gösterdiğini ve göç aldığını bu durumunda yeni alt yapı ihtiyaçlarını ortaya çıkardığını söyledi. Yerel yönetimlerin üzerlerine düşeni yaptığını aktaran Dirim, Çaldıran Mahallesi'ne yapılan Zümrüt Yaşam Alanı ve Kapalı Pazar Yeri'nin içerisinde farklı ihtiyaçları karşılayacak olan alanların olmasının önemli olduğunu ifade etti. Şehirlerin hareketli yapısının ihtiyaçları beraberinde getirdiğini söyleyen Kaymakam Dirim, "Keçiören Belediyesi'nin vatandaşların taleplerini dikkate alarak çok geniş bir alanda yaptığı bu inşaat, inşallah kısa süre içerisinde biter; açılışında da beraber oluruz" dedi.

Tesisin geniş bir çevreye hizmet vermesinin de anlamlı olduğunu dile getiren Dirim, emeği geçenlere teşekkür ederek tesisin hayırlı olmasını diledi.

AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan da konuşmasında AK Parti hükümeti ile belediyeciliğe yeni bir anlayış geldiğini belirterek, vatandaşlara verilen hizmetlerde yerel yönetimlerin ayrı bir öneme sahip olduğunu söyledi. Klasik belediyecilik anlayışının değiştiğine dikkat çeken Alparslan, AK Partili belediyelerin sağlıktan spora çok farklı alanlarda başarılı şekilde faaliyet gösterdiğini kaydetti. Keçiören Belediyesi'nin başarılı hizmetlere imza attığını söyleyen Alparslan, "Bugün Keçiören Belediyesi sadece Türkiye sınırları içerisinde değil tüm dünyada tanınan ve bilinen bir belediye. Sadece basit hizmetler yapmaktan, sınırlı bir hizmet anlayışının ötesinde vizyonlarıyla hem diğer illere ve ilçelere hatta dünya ülkelerine örnek olacak çalışmalara hep birlikte imza atıyoruz. Ben, bu anlamda çok kıymetli belediye başkanımız Mustafa Ak'a ve ekibine teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve katılımcılar tesisin temelini birlikte attı. Toplamda 7 bin 810 metrekarelik alana sahip olan Çaldıran Zümrüt Yaşam Alanı ve Kapalı Pazar Yeri'nde 2 adet 300 kişilik düğün salonu, bir spor merkezi, derslikler, seminer salonu ve fuaye yer alacak. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çaldıran Mahallesi'ne Zümrüt Yaşam Alanı ve Kapalı Pazar Yeri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement