Çanakkale'de İslam Kardeşliği Vardı - Son Dakika
Yerel

Çanakkale'de İslam Kardeşliği Vardı

Çanakkale\'de İslam Kardeşliği Vardı

Antalya'nın Kumluca İlçesinde İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde 'Çanakkale'de Kardeşlik Ruhu' konulu bir konferans düzenlendi.

16.04.2012 10:48

Antalya'nın Kumluca İlçesinde İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde 'Çanakkale'de Kardeşlik Ruhu' konulu bir konferans düzenlendi.

Kumluca Belediyesi Konferans Salonunda düzenlenen konferansa çok sayıda vatandaş katıldı. Konferans öncesi Kumluca Sanayi Camii İmam - Hatibi Hafız Nuri Güney tarafından Kur'an- ı Kerim tilaveti yapıldı. Ardından küçük bir slayt gösterisi yer aldı. Daha sonra kürsüye gelen Araştırmacı Yazar Murat Kahraman, 97 yıl önce yaşanan Çanakkale Savaşı, gözün gördüğü, kulağın duyduğu bir şey değil, özel bir ruh'un ve o ruhla savaşın kazanıldığı bir mücadele olduğunu hatırlattı. Araştırmacı Yazar Murat Kahraman; "Çanakkale'nin üzerinde çok duruyoruz. Çünkü Çanakkale unutturulmaya çalışılıyor. Biz Çanakkale Ruh'unu canlı tutmak zorundayız. Gelecek nesillerimize Çanakkale Ruh'unu çok iyi anlatmalıyız. Mehmet Akif Ersoy'un 'Ancak Bedir'in aslanları kadar şanlıydı' mısrasının çok özel bir anlamı vardı. Neden? Çünkü Bedir Savaşı kaybedilmiş olsaydı, İslamiyet silinecekti. Bedir Savaşı çok önemli bir sınavdı. Çanakkale'de öyle bir sınavdı. Çünkü gelen düşman kuvvetleri, 2 gün içinde İstanbul'a ulaşmayı hedefliyorlardı. Öyle olmadı. Çünkü Basit bir din olmayan İslam inancı karşılarına durdu" dedi.

Kahraman konuşmasına şöyle devam etti; "Nasıl Emevi Devleti yıkıldığında Kurtuba'daki camileri yerle bir ettilerse, İstanbul'da ki cami ve minareleri yıkacaklardı. Çünkü Hıristiyan aleminin savaşları böyledir. Önce hastane ve camileri vururlar. Biz centilmendik dedikleri Çanakkale'de bir hastanemizi vurup 18 Bin yaralı askerimizi şehit etmediler mi? Günüz savaşıp, gece dinlenen İslam Askeri ve Düşman Askeri bir birlerine hediye verirken, bunu fırsat bilen ve konserve kutularına yiyecek yerine bomba koyan, bu yüzden askerlerimizi şehit eden onların komutanları değil miydi? Evet, bu yüzden Çanakkale' çok önemliydi. Çanakkale geçilmiş olsaydı Bu gün İslamiyet olmayacaktı. İstanbul düşecek, Osmanlı dağılacak, İslam'ın bayraktarlığını yapacak millet kalmayacaktı. Biz Çanakkale'de Türk Askeri ile değil, Tanrı ile savaştık diyen yine onların komutanları değil miydi? Çünkü Dünya'daki tüm Müslümanlar dua ediyordu. Çünkü İslam kardeşliği vardı" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çanakkale'de İslam Kardeşliği Vardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement