İzmir'de AK Parti ve MHP'den deprem bölgelerine yardım toplantısı - Son Dakika
Yerel

İzmir'de AK Parti ve MHP'den deprem bölgelerine yardım toplantısı

İzmir\'de AK Parti ve MHP\'den deprem bölgelerine yardım toplantısı

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, MHP İl Başkanı Veysel Şahin ile belediye başkanlarının katılımıyla merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerden etkilenenler için toplanan yardımların koordinasyonu amacıyla toplantı yapıldı.

06.02.2023 18:44  Güncelleme: 20:58

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, MHP İl Başkanı Veysel Şahin ile belediye başkanlarının katılımıyla merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerden etkilenenler için toplanan yardımların koordinasyonu amacıyla toplantı yapıldı.

Kerem Ali Sürekli, toplantının ardından yaptığı açıklamada, sabah saatlerinden itibaren il ve ilçe teşkilatlarının teyakkuza geçtiğini belirtti.

Çok büyük bir afetle karşı karşıya olunduğunu belirten Sürekli, "Sözlerin tükendiği, kar etmediği bir tablo. Cumhur İttifakı olarak birlikte hareket ediyoruz. Kendi teşkilatlarımızın il koordinasyon merkezlerini kurduk. İlçe başkanlıklarımızın lokal koordinasyon çalışmaları hızla sürüyor. AK Parti İzmir olarak, ihtiyaç malzemeleriyle dolu 3 tırımızı bu akşam yola çıkarıyoruz. Menemen Belediyemizin yardım tırı şu anda deprem bölgesi yolunda." dedi.

İzmir Valiliği öncülüğünde planlı ve koordineli bir çalışma yürütüldüğünü belirten Sürekli, şunları kaydetti:

"MHP İl Başkanımız ve belediye başkanlarımızla deprem koordinasyon toplantımızda, AFAD ile koordineli bir eylem planı çıkardık. Bu arada, tüm ilçe teşkilatlarımız kan bağışı organizasyonlarını sürdürüyor. Yardım noktalarımızı çoğaltıyoruz. Cumhur İttifakı belediyeleri ilk etapta; ısıtıcı, battaniye, uyku tulumu, çocuk bezi, power bank, hijyen setleri, bebek maması, su, atkı, bere, eldiven, mont, iç çamaşırı, gibi insani yardımları AFAD koordinasyonunda deprem bölgesine göndermeye başladı. İzmir'in duyarlılığı, yine farkını gösterecek biliyoruz. Kan bağışları çok önemli. Çünkü stoklar şimdiden SOS veriyor. AK Parti İzmir olarak, acil ihtiyaç malzemelerinin olduğu 3 tırı bu akşam 20.00 itibari ile yola çıkarıyoruz. Belediyelerimiz AFAD'la iletişim halinde ve ilk yardımlarını yola çıkarıyor. Girişimlerimizle İzmir'deki hafriyatçılar ve inşaat firmaları 81 iş makinesini AFAD'a ulaştırdı. Yarın, MHP İl Başkanlığında ikinci koordinasyon toplantımızı gerçekleştireceğiz."

Veysel Şahin

MHP İl Başkanı Veysel Şahin de İzmir Valiliği ve AFAD ile koordineli olarak depremzedeler için çalışma yapacaklarını belirtti. Amaçlarının yardımların planlı ve düzenli olarak ulaştırılması olduğunu aktaran Şahin, şunları kaydetti

"İnsanımızın neye ihtiyaç varsa ve yardımların nereye gönderilmesi gerekiyorsa bunu sistematik bir şekilde göndermek. Sayın Valimizle bu konular ile ilgili toplantımızı gerçekleştirdik. Akşam da il başkanlığımızda otuz ilçe başkanımız ve il yönetim kurulu üyelerimiz ile bir neler yapabiliriz hususunda bir araya geleceğiz. Rabbimiz bir daha böyle acılar yaşatmasın inşallah. Yaralılarımıza acil şifalar, kaybettiğimiz kardeşlerimize de rahmet diliyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzmir'de AK Parti ve MHP'den deprem bölgelerine yardım toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement