Depreme Karşı İnsanları Eğitmeliyiz" - Son Dakika
Yerel

Depreme Karşı İnsanları Eğitmeliyiz"

Depreme Karşı İnsanları Eğitmeliyiz"

Bursa İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü İbrahim Tarı, depreme karşı yapılması gereken en önemli hazırlığın insanları eğitmek olduğunu söyledi.

04.03.2014 11:34

Bursa İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü İbrahim Tarı, depreme karşı yapılması gereken en önemli hazırlığın insanları eğitmek olduğunu söyledi.

Deprem Haftası dolayısıyla AFAD binasında düzenlenen seminere Bursa Vali Yardımcısı Ergun Güngör, AFAD Deprem Dairesi Başkanı Doktor Murat Nurlu, Bursa'daki arama kurtarma ekipleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. İnsanların bilgilenmesi ve sorumluluklarını yeniden duymasının çok önemli olduğunu ifade eden Tarı, "Afetler konusunda halkın şuurlandırılması için eğitim çalışmaları yapmak öncelikli görevimizdir. İlgili kurumlarla afet tehlikelerine karşı insanları bilinçlendirmek için eğitim ve bilgi paylaşımı çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Özellikle afetlere hazırlanmak ve çalışmalarda başarılı olmak için tek şart halkımızın ve ilgililerin dayanışması ve işbirliğidir. Bu işler ekip çalışması olmadan başarılı olamaz" dedi.

Depremlerin yaşandığı ülkemizde insanların 17 Ağustos depremine kadar umursamaz tavırlarını sürdürdüğünü belirten Güngör, "O zamana kadar afetlerle ilgili tedbirleri almamış, eğitimlere katılmamış, afetten ders çıkartılıp gerekli tedbirlerin alınması göz ardı edilmiştir. 17 Ağustos'ta yaşanan acıların sonunda ülkemizde birçok şeyin değiştiğini görüyoruz. Artık insanlarımız bilinçlendi" diye konuştu.

Dünya genelinde afetlerin sebebiyet verdiği toplam ekonomik kaybın 129.7 milyar dolar olduğunu belirten Nurlu, salonu dolduranlara depremle ilgili rakamlar verdi.

Programın sonunda 'Çocukların gözüyle afetler ve koruma' konulu afiş ve kompozisyon yarışmasında ödül alalara çeşitli hediyeler takdim edildi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Depreme Karşı İnsanları Eğitmeliyiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement