Döşemealtı Belediyesi, Deprem Bölgesi Osmaniye'de Hasar Tespit Çalışması Yapıyor - Son Dakika
Yerel

Döşemealtı Belediyesi, Deprem Bölgesi Osmaniye'de Hasar Tespit Çalışması Yapıyor

Döşemealtı Belediyesi, Deprem Bölgesi Osmaniye\'de Hasar Tespit Çalışması Yapıyor

Döşemealtı Belediyesi’nde görevli inşaat mühendisi, makine mühendisi ve elektrik teknikerlerinden oluşan bir ekip, Osmaniye’de depremden etkilenen binalarda hasar tespit çalışmalarına başladı.

23.02.2023 13:32  Güncelleme: 15:39

Döşemealtı Belediyesi'nde görevli inşaat mühendisi, makine mühendisi ve elektrik teknikerlerinden oluşan bir ekip, Osmaniye'de depremden etkilenen binalarda hasar tespit çalışmalarına başladı.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından harekete geçen Döşemealtı Belediyesi, öncelikli olarak kriz masası oluşturdu. Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç ve kurmayları başlattıkları yardım kampanyasını kısa sürede ilçeye duyurdu. Belediye, bölgeye iş makinesi ve personel desteği de sağladı. Yardımların bir kısmı deprem bölgesine gönderilirken, deprem bölgesinden Antalya'ya gelen afetzedelere ise destekler sürüyor.

Depremlerden etkilenen illerden olan Osmaniye'de enkaz kaldırma çalışmaları sürerken bir yandan da hasarlı binaların tespitine devam ediliyor. AFAD Başkanlığı koordinesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nca yürütülen çalışmalarda belediye ekipleri de aktif görev alıyor. Bir inşaat, bir makine mühendisi ve bir elektrik teknikerinden oluşan Döşemealtı Belediyesi ekibi, Osmaniye Toprakkale İlçesi Dağıstan Mahallesi'nde 416 binada hasar tespit çalışmasını tamamladı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Döşemealtı Belediyesi, Deprem Bölgesi Osmaniye'de Hasar Tespit Çalışması Yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement