"Elazığ Tarım Gıda ve Otomotiv Fuarı" Açıldı - Son Dakika
Yerel

"Elazığ Tarım Gıda ve Otomotiv Fuarı" Açıldı

"Elazığ Tarım Gıda ve Otomotiv Fuarı" Açıldı

Tarım makineleri ve aletlerinin yanı sıra zirai ürünlerin sergilendiği fuar, 4 gün açık kalacak

05.09.2013 17:20

"Elazığ Tarım Gıda ve Otomotiv Fuarı" törenle açıldı.

Elazığ Ziraat Odası tarafından Doğu Garajı alanında düzenlenen fuarın açılışını, Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak, AK Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Kaygusuz ve Elazığ Ziraat Odası yöneticileri gerçekleştirdi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Şinasi Özdemir, açılışta yaptığı konuşmada, bu yıl ilkini organize ettikleri fuarın birtakım eksikleri olduğunu fakat ilerleyen yıllarda daha güzel organizasyonlar yapacaklarını söyledi.

Vali Koçak ise Elazığ'ın uzun zamandır fuar özlemi çektiğini ve açılan fuar vesilesiyle bu özlemin ortadan kalktığını belirterek, "İnşallah önümüzdeki yıllarda çok daha fazla firmayla ve markayla bu fuar devam edecektir. Kısa sürede çok daha geniş yelpazede katılımların olduğu ve Elazığ'ın markalarının tanıtıldığı bir fuar olacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

AK Parti Manisa Milletvekili Özdağ da Manisa'nın Türkiye tarımında önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Elazığ'ın da büyümeye müsait bir yapısının olduğunu belirten Özdağ, tarıma gereken önemin verilmesi gerektiğini ifade etti.

Elazığ Milletvekili Alpay ise tarım ve hayvancılığı Elazığ'ın kalkınmasında öncü sektör olarak gördüğünü belirterek, "İnşallah yaptığımız arazi toplulaştırması ile Ege'de, Çukurova'da yapılan tarım neyse 2,5 yıl sonra bu topraklarda da benzeri bir yapıya sahip olmak hayal değil" diye konuştu.

Tarım makineleri ve aletlerinin yanı sıra zirai ürünlerin sergilendiği fuarda, 25 firma stant açtı. Fuar, 4 gün açık kalacak. - Elazığ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Elazığ Tarım Gıda ve Otomotiv Fuarı' Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement