Elazığ yerel haberleri... Elazığ Şeker Fabrikası Müdürü'nün Görevden Alınmasına Fabrika Çalışanları ve Pancar Üreticileri Tepki Gösterdi - Son Dakika
Yerel

Elazığ yerel haberleri... Elazığ Şeker Fabrikası Müdürü'nün Görevden Alınmasına Fabrika Çalışanları ve Pancar Üreticileri Tepki Gösterdi

Elazığ yerel haberi... Elazığ Şeker Fabrikası çalışanları ve pancar üreticileri, fabrika müdürü Mümtaz Çelik’in görevden alınmasına, fabrika önünde yaptıkları basın açıklamasıyla tepki gösterdi. Elazığ Pancar Ekicileri Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Kaya, "Bir gönül, bir hatır için, iki kişinin gönlünü yapmak için 30 yıllık müdürümüzü kimse buradan alamaz, aldırmayız. Gerekirse Ankara'ya gidiyoruz, bakanlığa gidiyoruz. Ne gerekiyorsa yapacağız. Buradan Ankara'ya kadar da yürüyeceğiz" dedi.

18.10.2022 15:53  Güncelleme: 16:26

Elazığ Şeker Fabrikası çalışanları ve pancar üreticileri, fabrika müdürü Mümtaz Çelik'in görevden alınmasına, fabrika önünde yaptıkları basın açıklamasıyla tepki gösterdi. Elazığ Pancar Ekicileri Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Kaya, "Bir gönül, bir hatır için, iki kişinin gönlünü yapmak için 30 yıllık müdürümüzü kimse buradan alamaz, aldırmayız. Gerekirse Ankara'ya gidiyoruz, bakanlığa gidiyoruz. Ne gerekiyorsa yapacağız. Buradan Ankara'ya kadar da yürüyeceğiz" dedi.

Elazığ Şeker Fabrikası çalışanları ve pancar üreticileri, fabrika müdürü Mümtaz Çelik'in görevden alınması nedeniyle bugün fabrika önünde basın açıklaması yaptı. Fabrika müdürünün görevden alınmasını istemediklerini söyleyen Şeker İş Elazığ Şube Başkanı Aşkın Karaçil, şöyle konuştu:

"GÖREVİNİN BAŞINDA KALMASINI İSTİYORUZ"

"Mümtaz Çelik'in görevde kalmasını istiyoruz. Mümtaz Çelik, Elazığ Şeker Fabrikası'na ivme kazandıran, gece gündüz demeden, mesai gözetmeden fabrikada yatıp kalkan, fabrikanın gelişmesi için, Türkiye'nin ekonomisini katkı sağlamak için gece gündüz çalışan müdürümüz. Mümtaz Çelik'in, işçiler ve çiftçiler olarak görevinin başında kalmasını istiyoruz. Bu fabrikaya faydalı bir insan. Yerine gelecek insanın ne kadar faydalı olacağı da bir muamma."

"SEBEBİNİ ARAŞTIRSIN, HİÇBİRİMİZ BİLMİYORUZ"

Emekli din görevlisi Kamer Bağlar da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fabrika müdürünün görevden alınmak istenmesi konusunu araştırmasını isteyerek, "Bu kadar çalışkan, faydalı olan insanın niçin görevinden alındığını bilmek istiyoruz. Manevi değerlerine bağlı olan, helal ve haramı bilen bir insan neden görevden alındı? Cumhurbaşkanı'mdan rica ediyorum, Allah rızası için bunu bir araştırsın. Sebebinin ne olduğunu hiçbirimiz bilmiyoruz" dedi.

"İKİ KİŞİNİN GÖNLÜNÜ YAPMAK İÇİN MÜDÜRÜMÜZÜ GÖREVDEN ALIYORLAR"

Elazığ Pancar Ekicileri Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Kaya ise şunları söyledi:

"Toplanmamızın amacı, değerli müdürümüzün neden gittiğidir. Gönül hatır yapmak için, iki kişinin gönlünü yapmak için değerli müdürümüzü buradan alıyorlar. Duyduğumuz kadarıyla müdürümüz açığa alınmıştır. Müdürümüzü istiyoruz. Çünkü müdürümüz buraya geldiği zaman daha önceki müdürleri de iyi tanıdık, iyi biliyoruz. Gelmiş geçmiş bütün müdürler, bütün amirler, ziraat müdürleri, fabrika müdürleri, hepsi burayı kapatmaya geldiler. Hiçbiri buraya can katmadı. Ama değerli müdürümüz, değerli Mümtaz Bey hem fabrikamıza hem çiftçimize hem Elazığ'a, herkese can kattı. Değerli müdürümüz geldi, cansız bedeni devraldı, cansız bedene can kattı. Ben, burada 30 yıl çalıştım. Bu 30 yıl zarfında en başarılı müdürümüz Mümtaz Bey. Çünkü müdürümüz, Elazığ'da köy köy, çiftçi çiftçi, ev ev gezerek bu fabrikayı 32 bin tondan bugün 300 bin tonlara çıkarttı. Bugün bütün buradaki çiftçimiz, personelimiz, Elazığ, hepsi rahatsız bu konudan. Cumhurbaşkanımıza sesleniyoruz, değerli siyasilere sesleniyoruz. Bir an önce müdürümüzü Elazığ'a geri çekmek istiyoruz ve gerekeni neyse yapacağız, çünkü bugün fabrika yetim gibi. Herkes burada sessiz sessiz bekliyor. Ama bundan sonra pancar da ekmiyoruz, tarım da yapmıyoruz. Her şeyi yapacağız. Bir gönül, bir hatır için, iki kişinin gönlünü yapmak için 30 yıllık müdürümüzü kimse buradan alamaz, aldırmayız. Gerekirse Ankara'ya gidiyoruz, bakanlığa gidiyoruz, Tarım Bakanlığı'na. Buradan alamaz, aldırmayız. Ne gerekiyorsa yapacağız. Buradan Ankara'ya kadar da yürüyeceğiz."

"PROTOKOLDEN DOLAYI MI GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI"

Pancar üreticisi Nurettin Güngör de şöyle konuştu:

"Hepimizin bugün burada toplamasının tek gayesi, müdürümüzün gereksiz bir şekilde, nedeninin de ne olduğunu bilmediğimiz bir şekilde görevden uzaklaştırılmasıdır. Ben, 85'ten beri bu fabrikadayım. 10-15 tane müdür gelip geçti buradan. Ama birkaç defa, gecenin birinde, ikisinde fabrikaya geldiğim zaman, gecenin ikisinde, gecenin üçünde bu müdürün kazan dairesinde silolarda olduğunu gördüm… Biz müdürümüzden çok razı olmamıza rağmen, artık ortada ne olduysa; protokolden dolayı mı, başka bir şeyden mi dolayı müdürümüzü görevden uzaklaştırdılar. Nedenini de bilmiyoruz. Nedeni neyse bir söylesinler. Hırsızlık varsa 'Hırsızlık yapılmış' desinler. Yoksa bu adam neden görevden alındı?"

"BİRİLERİNİN SÖZÜYLE GÖREVDEN ALINIYORSA BEN BİR ŞEY DEMİYORUM"

Fabrikadan emekli Ali Altunbaş da şunları söyledi:

"Daha önceki müdürlerimiz, arkadaşlar bilir, bunu herkes de bilir hep zarara uğrattılar. Bu adamın iyi çalışması, başarılı çalışması, fabrikaya aşık olması acaba suç mudur? Biz, müdürümüzü geri istiyoruz…  Tabii nedenini de açıklamak çok işime gelmiyor. İş siyasiye dayanıyor. Böyle bir müdürün, böyle çalışkan bir müdürün alınması gerçekten herkesi üzmüştür. Ama Cenabı Allah her zaman için doğrunun yanındadır. Allah'a şükür yüz kızartıcı bir suçu yok, yolsuzluğu yok. Bu niye alındı? Birilerinin sözüyle bu alınıyorsa ben ona da bir şey demiyorum. Bunun en yakın zamanda düzeltmelerini istiyorum."

"İŞ YERİMİZ BÖYLE VERİMLİYKEN VERİMSİZ HALE GELMESİN"

Şeker Fabrikası çalışanlarından Mehmet Özdemir ise şöyle konuştu:

"40 senedir bu şirketin içindeyiz, gelip gidiyoruz. 20 gün çalışan fabrikayı ne yaptı, 120 güne çıkarttı. Böyle bir çalışkan insan. Köy, şehir, ilçe, Diyarbakır, Mardin, her tarafı gezdi. Niye? Fabrikanın üretim yapması için. Ama bu üretim zamanında böylesi çalışkan bir insanın, bir müdürün görevden alınmasına karşıyız. Birkaç kişinin çıkarı için bu iş yerimiz böyle verimli haldeyken verimsiz hale gelmesin."

GÜRSEL EROL: VURGUN YAPAMADIKLARI İÇİN Mİ MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALIYORLAR

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, konuya ilişkin bugün yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

"Fabrika müdürünün görevden alınmasının asıl gerekçesi, 20 yıldır özelleştirme kapsamında olan Elazığ Şeker Fabrikası'nın 2021 yılında üretim kapasitesini artırarak başarılı işler yapması nedeniyle özelleştirme kapsamından çıkarılmış olmasıdır. Fabrika, 2021 itibariyle 206 bin ton pancar işlemiş ve 106 gün boyunca alım kampanyası yapmıştır.  Bu süre içerisinde 27 bin 890 ton kristal şeker üretimi yapılmış; 8 bin 430 ton melas, 58 bin 150 ton ise yaş pancar posası elde edilmiştir. Bunun karşılığında üreticilerimize ürün bedeli olarak 95 milyon lira ödeme yapılmıştır.

Böylesine başarılı bir yönetim gösteren insanları görevden aldırmak, ancak 'özelleştirme' adı altında 70 milyar dolar gibi ülke tarihinin en büyük yağmasına sebep olmuş zihniyetin yapacağı iştir. Vurgun yapamadıkları için yeni bir senaryo ile müdürü görevden aldırıp fabrikayı peşkeş çekmek mi istiyorlar?"

Mümtaz Çelik görevden alınmadan önce pancar alım kampanyası dolayısıyla fabrikada düzenlenen tören Gürsel Erol'un katılması dikkat çekmişti.

Elazığ yerel haberleri... Elazığ Şeker Fabrikası Müdürü\'nün Görevden Alınmasına Fabrika Çalışanları ve Pancar Üreticileri Tepki Gösterdi
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Elazığ yerel haberleri... Elazığ Şeker Fabrikası Müdürü'nün Görevden Alınmasına Fabrika Çalışanları ve Pancar Üreticileri Tepki Gösterdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement