Erdinç'ten 'İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı' Vurgusu - Son Dakika
Yerel

Erdinç'ten 'İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı' Vurgusu

Erdinç\'ten \'İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı\' Vurgusu

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç, iş sağlığı ve güvenliği konusunun sadece işyeri ve çalışan düzeyinde değil, ülke ekonomisini, insanların refahını, toplumun...

05.09.2012 15:36

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç, iş sağlığı ve güvenliği konusunun sadece işyeri ve çalışan düzeyinde değil, ülke ekonomisini, insanların refahını, toplumun tamamını doğrudan ilgilendiren, aynı zamanda da ulusal ve uluslararası düzeyde ele alınması gereken bir öncelik olduğunu söyledi.

Erdinç, Adana'ya yeni atanan bürokratları makamında ziyaret ederek, onlara yeni görevlerinde başarı dileğinde bulundu. Günün ilk ziyaretini SGK İl Müdürlüğü'ne gerçekleştiren Erdinç'e AK Parti Adana İl Teşkilat Başkanı Mehmet Aslanbaba, Dış İlişkiler Başkanı Mustafa Özcan, İl Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Babacan ve Seyhan İlçe Seçim İşleri Başkanı Mustafa Aydın eşlik etti. Kocaeli'nden SGK Adana İl Müdürlüğü görevine atanan Muharrem Akbaş ile makamında görüşen Erdinç, Akbaş'a yeni görevinde başarı dileğini iletti. Erdinç, ziyarette aynı zamanda da iş sağlığı ve işçi güvenliği konusunda son dönemlerde yapılan çalışmalar ilgili olarak da değerlendirmelerde bulundu.

Erdinç, 'İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nda bazı değişiklikler yapılarak, iş sağlığı ve güvenliği alanında gereken önlemlerin alınması ve çalışanların yaşam hakkını her şeyin önünde tutan uygulamaların yapılmasının bir zorunluluk olarak öne çıktığını söyledi. Erdinç, "Ekonomik alanda gelişmiş ülke denildiğinde sadece belirli bir büyüklüğe sahip ülkeler değil, çalışanların yaşam hakkını her şeyin önünde gören ülkeler akla geliyor. Kişinin çalıştığı iş nedeniyle sağlığını kaybetmesine izin verilmemeli. Çağdaş ülkelerde olduğu gibi sağlıklı iş ortamının geliştirilmesi, sağlığın korunması, çalışanların ve işverenlerin eğitilmesi, bilinçlendirilmesi ve gerekli güvenlik önlemlerinin de alınması gerekli. İş sağlığı ve güvenliği konusu sadece işyeri ve çalışan düzeyinde değil, ülke ekonomisini, insanlarımızın refahını, toplumun tamamını doğrudan ilgilendiren aynı zamanda ulusal ve uluslar arası düzeyde ele alınması gereken bir önceliktir. Bu nedenle hükümetimiz bu düzenlemeyi yaparak hayata geçirmiştir" dedi.

Mehmet Şükrü Erdinç, beraberindeki heyet ile birlikte ikinci ziyaretini Orman Bölge Müdürlüğü'ne gerçekleştirdi. Daha önce Elazığ'da görev yapan ve son değişikliklerin ardından Adana Orman Bölge Müdürlüğü'ne atanan Mehmet Temur'a yeni görevinde başarı dileğinde bulunan Erdinç, söz konusu ziyarette özellikle anız yakılması sonucu meydana gelen orman yangınlarına dikkat çekti. Anız yakılmasına bağlı olarak ormanlık alanların da yanıp zarar gördüğünü kaydeden Erdinç, Adanalıyı oldukça rahatsız eden, nefes almayı bile zorlaştıran bu alışkanlığın bitirilmesi konusunda gereken adımların el birliğiyle atılması gerektiğine dikkat çekti. Erdinç ayrıca, 2B arazilerinin vatandaşların mülkiyetine geçmesi konusunda yardımcı olunması ve gereken bilgilendirmelerin yapılarak, vatandaşların bu haktan bir an önce faydalanmasının sağlaması gerektiğini vurguladı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erdinç'ten 'İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı' Vurgusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement