Fukarayı Sevindirecek Kömür Sevkiyatı Başladı - Son Dakika
Yerel

Fukarayı Sevindirecek Kömür Sevkiyatı Başladı

Fukarayı Sevindirecek Kömür Sevkiyatı Başladı

Türkiye'nin dört bir yanına Soma'dan ulaştırılan SYDV fonu kömürlerinin sevkiyatı, kesilen kurban ve yapılan duaların ardından başladı.

03.05.2013 09:34  Güncelleme: 09:56

S.S Soma Nakliyeciler ve Taşıyıcılar Kooperatifi tarafından Türkiye'nin dört bir yanına Soma'dan ulaştırılan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) yardımlaşma fonu kömürlerinin sevkiyatı, kazasız belasız yolculuk için kesilen kurban ve yapılan duaların ardından başladı.

Kooperatifte gerçekleştirilen törene Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, Ege Linyitleri İşletmesi (ELİ) Müessese Müdürü Hakkı Duran, ELİ Müessese Müdür Yardımcısı Ali Ulu, Nakliyeciler Kooperatifi Başkanı Mehmet Yağcı ve yönetim kurulu üyeleri, Turgutalp Belediye Başkanı Ali Tulup ve kooperatif üyeleri katıldı.

Türkiye'nin her bir yanında bulunan fakir fukaraya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) kömürlerinin Soma'dan gönderildiğini kaydeden Başkan Ergene, "Bugün Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına Soma'dan temin edilen kömürlerin sevkiyatına başlıyoruz. Dolayısıyla bu bir sezon açılışı. Bu sezonu yine kestiğimiz kurban ve dualarla açtık. İnşallah kazasız belasız ve bereketli bir sezon olur. Türkiye'nin her bir köşesinde fakir fukaranın ocaklarını ısıtacak olan kömürler her yıl olduğu gibi bu yıl da yine Soma'dan sevk edilecek. Geçtiğimiz yıl Soma'dan Türkiye'nin çeşitli yerlerine 444 Bin ton Yardım kömürü sevkiyatı yapıldı. ELİ Müessese Müdürlüğümüz ve Nakliyeciler Kooperatifimiz zamanında layıkıyla görevini yerine getirdi. Bu 444 bin ton kömürün 160 bin tonu demir yolu ile gönderildi. Geri kalan önemli kısmı da Soma Nakliyeciler Kooperatifi'nin kamyonlarıyla sevk edildi. Türkiye'nin en uzak köşelerine kadar bu kömür zamanında teslim edildi. Bu görevi layıkıyla yerine getirdiği için kooperatifimize teşekkür ediyorum. İnşallah bu yılın tam net rakamlar belli olmamasına rağmen geçen yılki sevkedilen kömürlerinde üzerinde bir sevkiyat bekliyoruz. Bunun içinde biz gayret ediyoruz. İnşallah kazasız ve belasız bir sevkiyat diliyoruz" dedi.

ELİ Müessese Müdürü Hakkı Duran ise, şu anda 72 bin ton SYDV fonu kömürünün stoklarda hazır vaziyette bekletildiğini belirtti.

Kooperatif Başkanı Mehmet Yağcı ise, ilk sevkiyatın Balıkesir'in Havran ilçesine yapılacağını kaydederek, nakliyeyi yapacak olan üyelerine kazasız belasız yolculuklar diledi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fukarayı Sevindirecek Kömür Sevkiyatı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement