Gaziantep'te Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Gaziantep'te Kısa Kısa

Gaziantep\'te Kısa Kısa

Gaziantep'e "Gazilik" ünvanı verilişinin 93. yıl dönüm AK Parti Gaziantep Milletvekili Sarı: "Dünyada başka hiçbir şehre nasip olmayan, Gazi unvanı ile taçlandırılan bu şanlı direniş dünya döndükçe unutulmayacak.

07.02.2014 16:50

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı, dünyada başka hiçbir şehre nasip olmayan, Gazi unvanıyla taçlandırılan bu şanlı direnişin dünya döndükçe unutulmayacağını belirtti.

Sarı, Gaziantep'e "Gazilik" unvanının verilişinin 93. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, tarih boyunca hür yaşayan Türk milletinin sahip olduğu topraklar üzerinde işgalleri asla kabul etmediğini vurguladı.

Antep Savunması'nın bunun en büyük göstergesi olduğunu ve savunma süresince verilen mücadelede 6 bine yakın insanın şehit olduğunu hatırlatan Sarı, şunları kaydetti:

"8 Şubat 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi, bu dillere destan mücadeleyi 'Gazi' unvanıyla ödüllendirmiştir. Dünyada başka hiçbir şehre nasip olmayan, Gazi unvanı ile taçlandırılan bu şanlı direniş dünya döndükçe unutulmayacak olup, bu vesile ile aziz şehitlerimizi ve kahramanlıkları ile her zaman gurur kaynağımız olan gazilerimizi minnet ve saygı ile anıyorum."

-CHP Gaziantep Milletvekili Şeker

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, Gazianteplilerin vatan toprağına ve milli değerlere her koşulda sahip çıktığını, her zaman ülkenin geleceği ve gelişimi için çalıştığını belirtti.

Antep Savunması'nı anlatan Şeker, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Gaziantep, dün dörtte biri silahsız iki bin Anteplinin, tanklı, toplu 20 binin üstündeki düşman kuvvetlerine karşı sürdürdüğü direniş ile bağımsızlık mücadelesinin simgesi olmuştur. Bugün de kendi imkanlarıyla yarattığı organize sanayi bölgeleri, üretim kapasitesi, ihracat hacmi, istihdam olanakları ile ekonomik kalkınmanın simgesidir. Her zaman yurt sevgisiyle birlik, beraberlik, dayanışma içinde hareket eden, çalışmaktan, üretmekten hiçbir zaman vazgeçmeyen Antepliler 'Gazi' unvanını sonuna kadar hak etmektedirler."

Şeker, başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere, bağımsızlık mücadelesine katılan şehit ve gazileri minnetle anarak, kente "Gazi" ünvanı verilişinin 93. yıldönümünü onur ve gururla kutladı.

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Uzer

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, Gaziantep'e "Gazi" unvanının verilişinin 93'üncü yıldönümünü kutladı.

Uzer, mesajında, dünyanın ilk ve tek "Gazi" ünvanına sahip kenti olan Antep'in dönemin güçlü devletlerine karşı mücadele verdiğini hatırlattı.

Tarihe mal olmuş örnek savunmasıyla Şahinbey'lerin, Şehitkamil'lerin Karayılan'ların ve daha nice adsız kahramanların öncülüğünde mücadele ettiğini, 6 bin 317 şehit verilen mücadele şehit düşenlere Allah'tan rahmet dileyen Uzer,  TBMM'nin bu savunmayı "Gazi" ünvanıyla taçlandırdığını belirtti.

Ülkenin bağımsızlığı için milli beraberlik, tarih ve milli servete sahip çıkılması gerektiğine vurgu yapan Uzer, "Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'ni canlarından aziz bilen şehitlerin değerli hatıraları önünde saygıyla eğiliyor, gazilerimizi  şükranla anıyorum" ifadelerini kullandı.

Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kısa

Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, tarih boyunca, Türk milleti için istiklal ve bağımsızlığın en kıymetli değerler olduğunu belirtti.

Bu değerler koruma adına mücadele döneminde nice isimsiz kahramanın işgalci güçlere karşı büyük mücadele sergilediğini vurgulayan Kısa, Antep savunmasının kendilerinde kuvvetli Fransızlara karşı direnişin sembolü olduğunu aktardı.

Bagˆımsızlık ve vatan sevgisinin silahlardan daha gu¨c¸lu¨ oldugˆunu go¨steren Antep savunmasını bagˆımsızlık ates¸inin yakılmasının sembol beldesi olarak anıldığını belirten Kısa, "Üzerinde yas¸adıgˆımız toprakları canları ve kanlarıyla 'Gazi' olarak bırakan, bas¸ta I·stiklal savas¸ımızın o¨nderi Gazi Mustafa Kemal Atatu¨rk ve tu¨m aziz s¸ehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi saygıyla anıyoruz" ifadelerini kullandı. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gaziantep'te Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement