Gesiad Kazakistan'a İş Gezisi Düzenleyecek - Son Dakika
Yerel

Gesiad Kazakistan'a İş Gezisi Düzenleyecek

Gesiad Kazakistan\'a İş Gezisi Düzenleyecek

(GESİAD), 24-26 Eylül tarihleri arasında Kazakistan'a iş gezisi düzenleyecek.

23.09.2012 14:23

Kayseri Genç Sanayici ve İşadamları Derneği

(GESİAD), 24-26 Eylül tarihleri arasında Kazakistan'a iş gezisi düzenleyecek.

GESİAD'tan yapılan açıklamaya göre, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki başkanlığındaki heyette, aralarında Kazakistan Fahri Konsolosu Hacı Boydak, GESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Kınaş, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem, İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, Kayseri Sanayi Odası Meclis Başkanı Nureddin Okandan, Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Asaf Mehmetbeyoğlu ve Kayseri Ticaret Odası Meclis Başkanı Bekir Adıyaman'ın da bulunduğu 41 kişi yer alıyor.

GESİAD heyeti, 24 Eylül'de Almatı'da Kazakistan Yatırım Ajansı, Kazak İşadamları Derneği ve Almatı Sanayi ve Ticaret Odası işbirliğiyle düzenlenen iş forumuna katılacak.

25 Eylül'de ise Pavlodar Valisi Erlan Arın ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki arasında kardeş şehir protokolü imzalanacak.

GESİAD heyeti, Pavlodar'daki işadamlarıyla da ikili görüşmeler yapacak. İkili iş görüşmelerinin ardından Pavlodar Valisi Erlan Arın Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki onuruna akşam yemeği verecek.

Başkan Mehmet Özhaseki, yaptığı açıklamada, birbirinden çok uzak olan Kayseri ve Pavlodar arasında kardeş şehir anlaşması imzalayacaklarını belirtti.

Ülkelerin sadece kilometre olarak birbirinden uzak olduğunu ifade eden Özhaseki, şöyle devam etti:

"Ama, birbirine kalpten bağlıdır. Kazakistan ile aramızdaki mesafe uzak ama gönüller birbirine o kadar yakınki sanki uzun süredir görmediğimiz bir kardeşimize misafir olacağımızın mutluluğunu yaşıyoruz. Kardeş şehir anlaşmasındaki amacımız kültürel ve ekonomik iş birliğini de geliştirmek. GESİAD-ın yapacağı iş forumu ve görüşmeleriyle bu anlaşmanın ilk meyvelerini almış olacağız."

GESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Kınaş ise, "Dernek olarak en büyük amacımız, üyelerimizi yurt dışına açmak ve ihracatlarını artırmaktır. Bu bağlamda düzenlemekte olduğumuz Kazakistan iş gezisinde hem Almatı-da hem de Pavlodar-da çok önemli iş görüşmeleri yapılacak" dedi.

Kardeş şehir anlaşmasının da gelecek için verimli çalışmaların bir başka başlangıcı olacağını belirten Kınaş, kardeş şehir Pavlodar ile ilişkilerinin gelişmesi için el birliğiyle çalışacaklarını sözlerine ekledi.

Yayıncı: Orhan Canbulatel - KAYSERİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gesiad Kazakistan'a İş Gezisi Düzenleyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement