Kütahya'da Hasta Yakınlarına Eğitim ve Psikolojik Destek - Son Dakika
Yerel

Kütahya'da Hasta Yakınlarına Eğitim ve Psikolojik Destek

Kütahya\'da Hasta Yakınlarına Eğitim ve Psikolojik Destek

Dumlupınar Üniversitesi Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinden Evde Sağlık Hizmeti alan hasta yakınları için eğitim düzenlendi.

17.10.2014 14:18  Güncelleme: 14:37

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden "Evde Sağlık Hizmeti" alan hasta yakınları için eğitim düzenlendi.

Hastanede düzenlenen eğitim toplantısında konuşan Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Mithat Ekici, eğitimlerin psikososyal eğitim ile başladığını söyledi.

Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan sağlıkta dönüşüm programı sayesinde sunulan sağlık hizmetlerinde ve kalitesinde önemli gelişmeler yaşandığını dile getiren Ekici, şöyle konuştu:

"Sağlıkta yaşanan ve adeta devrim niteliği taşıyan bu gelişmelerden birisi de şüphesiz 'Evde Sağlık Hizmeti'dir. Evde yatalak olan veya kronik hastalığı olduğu için bakıma muhtaç olan hastalarımızı evlerinde yalnız bırakmıyor, sağlık problemlerine fedakar sağlık çalışanlarımız vasıtasıyla çözümler üretiyoruz. Evde bakım hizmeti alan hastalarımızın yaşam kalitesinin artırılması, ağrı ve acılarının azaltılması, psikolojik destek sağlanması konusunda biz sağlık çalışanları yardımcı olsak da onlara yaşam desteğini sağlayan asıl siz yakınlarısınız. Bizler onların yanında yarım saat, 1 saat kalsak da sizler sürekli onlarla berabersiniz. Bilmelisiniz ki sizler, onlara bu ihtiyaçlı zamanlarında yardımcı olarak çok hayır dua alıyor, çok kutsal bir iş yapıyorsunuz. İl genelinde başlattığımız bu eğitimler serisini, her 15 günde bir tekrarlayacağız."

Ekici'nin konuşmasının ardından psikologlar Nazlı Akbaş ve Pelin Şenol eğitici sunumlar gerçekleştirdi. - Kütahya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kütahya'da Hasta Yakınlarına Eğitim ve Psikolojik Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement