Havran'da Kıran Kırana Oda Başkanlığı Seçimi - Son Dakika
Yerel

Havran'da Kıran Kırana Oda Başkanlığı Seçimi

Havran\'da Kıran Kırana Oda Başkanlığı Seçimi

Balıkesir’in Havran Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlık seçimi kıran kırana geçti.

24.01.2014 13:40

Balıkesir'in Havran Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlık seçimi kıran kırana geçti. Seçimde oda başkanı Erdal Önder güven tazeledi.

İlçedeki Belediye Kışlık Düğün Salonu'nda yapılan kongrede 2 liste yarıştı. Vefat eden esnaf için lokma hayrı ile başlayan seçimde, mevcut Başkan Erdal Önder ile Sebzeciler ve Meyveciler Esnaf Odası Başkan Hasan Soysal'ın arasında geçen yarış adeta Belediye Başkanlığı yarışını aratmadı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra, Divan Başkanı ve üyelerin seçimine geçildi. Divan Başkanlığı'nı Balıkesir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mesut Aşanel yaptı. Bütçe ve faaliyet raporunun okunmasının ardından söz alan Hasan Sosyal, yaptığı konuşmada, 6 yıldır Sebzeciler ve Meyveciler Esnaf Odası Başkanlığı görevini sürdürdüğünü belirterek, "Bu süre içinde bizlere destek olan Eski Belediye Başkanı Levent Gökalp ve şimdiki Başkan Hasan Lofçalıoğlu'na teşekkür ederim. Soysal, odamıza hizmet binası kazandırdık. Yaptığımız hizmetler ortada. Bu seçimlerde Esnaf ve Sanatkarlar Odası iyi yönetilmediği için aday oldum. Seçimden seçime esnafımız başkan görmek istemiyor. Her zaman yanında görmek istiyor. Seçimlerde adaylığımı açıkladıktan sonra odadan üyeliğimin düşürüldüğünü öğrendim. Sizce bu zamanlama manidar değil mi? Ama Allah büyük konuyu hukuğa intikal ettirdik. Aday olmamda hiç bir sakınca olmadığı ortaya çıktı. Bu yüzden seçim yarışına geç katıldım" dedi.

Erdal Önder ise, yaptığı konuşmada, "Hasan Soysal arkadaşımız aday olma konusunda 5362 yönetmenliğe göre esnaf olmanın birinci şartı vergi kaydının aktif açık olmasıdır. Arkadaşımız üyeliğini aktif hale getirdi ve aday oldu. Bizim kimseye engelleme gibi bir lüksümüz yok. Herkes çıkar aday olur. Son sözü sandık söyler. İki dönemdir oda başkanıyım. Telefonum 24 saat açık. Herkes bana çok rahatlıkla bugüne kadar ulaşmıştır. Gönlümüzün kapısı da açık. Tüm esnafımızın işini resmiyet çerçevesinde görmeye çalıştım. Sizin acınızda da mutluluğunuzda da yanınızda oldum. Bundan sonrada olmaya devam edeceğim. Oda başkanlığım döneminde esnafın ufkunu açmak için çeşitli çalışmalar yaptım. İlk kez odamız bizim dönemimizde fuarla tanıştı. Odamızla birlikte Havran'ın tanıtımını yaptık" dedi.

Erdal Önder ve Hasan Soysal arasında, Sanayii Sitesi konusunda zaman zaman gerginlik oldu. Kongreye, Havran Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu, Balıkesir, Edremit, Burhaniye, Havran Oda ve Kooperatif Başkanları katıldı. 600 üyeli oda için başkanlık seçimi gerçekleştirildi ve netice olarak Erdal Önder 286, Hasan Soysal da 206 oy aldı. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Havran'da Kıran Kırana Oda Başkanlığı Seçimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement