Hüseyin Şahin Yenişehir'de - Son Dakika
Yerel

Hüseyin Şahin Yenişehir'de

Hüseyin Şahin Yenişehir\'de

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, yeni yatırımlarla birlikte Yenişehir'in çehresinin değiştiğini söyledi.

22.01.2014 10:15

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, yeni yatırımlarla birlikte Yenişehir'in çehresinin değiştiğini söyledi.

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Yenişehir'e gelerek incelemelerde bulundu. Yenişehir Kaymakamı Süleyman Yılmaz, Yenişehir Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil ve beraberindeki heyet tarafından karşılanan Milletvekili Şahin, Yenişehir'de inşaatı devam eden huzurevini ve arıtma tesisini ziyaret ederek burada basın mensuplarını bilgilendirdi. Şahin, Yenişehir'in sadece bugünü değil yaklaşık önümüzdeki 40 yılı da kapsayacak şekilde nüfusunun katlanacağını anlatarak, "Bu insanlarımızın atıklarının temizlenip, arıtılıp tekrar doğaya temiz bir şekilde salınacağı arıtma tesisine kavuşmuş olacağız. Bu arıtma tesisimizin yatırım bedeli 39 milyon TL. Biz insanımızı yaşanabilir çevrelerde yaşatırsak, marka şehirler oluşturursak, oradaki insanımızın huzur ve refahını ve milli gelirden alacağı payı yükseltirsek, dolayısıyla topyekün 780 bin kilometrekare alanda, 76 milyon insanımızla müreffeh bir Türkiye hedefine ulaşmış oluruz" dedi.

Yenişehir'i İznik'e bağlayan yolun bir kısmının bittiğini dile getiren Şahin, karayolu yatırımları ile ilgili olarak, "Yenişehir'i güneye, İnegöl'e bağlayan yolumuzun ihalesi yapıldı, firması da belli oldu. Çok yakın zamanda yer teslimi de yapılacak. Yaklaşık 25 kilometre yeni bir yol yapacağız. Çok kaliteli, geniş, yüksek standartta ulaşım konforunu sağlayacak yeni bir yol inşa edeceğiz" diye konuştu.

Yenişehir'e 104 kişi kapasiteli, 52 odalı, bütün sosyal donatılarına sahip modern bir huzurevi inşa edildiğini dile getiren Şahin, bu huzurevinin bölgeye hitap edeceğini kaydetti.

Yenişehir Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil, AK Parti ile birlikte Türkiye'nin büyüdüğünü ifade ederek, "İçme suyunun projesi dahi olmayan bir şehir, zaten kanalizasyon, arıtma gibi konuların çok konuşulabildiği bir şehir bile değilken, o günün şartlarıyla, 2003 yılından bahsediyorum, yılda 70 bin TL yatırım yapabilen bir belediye. Yani bugünün parasıyla 70 bin TL. Ama bir çılgınlık yapıyor, çünkü plana, projeye inanıyor" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hüseyin Şahin Yenişehir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement