Kangal'da 23 Nisan Töreninde Yaşanan Gerginlik - Son Dakika
Yerel

Kangal'da 23 Nisan Töreninde Yaşanan Gerginlik

Kangal\'da 23 Nisan Töreninde Yaşanan Gerginlik

Sivas’ın Kangal ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı töreninde beden eğitimi öğretmeni ve başkomiser arasında yaşanan gerginlikle ile ilgili açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen olayı kınadıklarını söyledi.

24.04.2014 15:03

Sivas'ın Kangal ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı töreninde beden eğitimi öğretmeni ve başkomiser arasında yaşanan gerginlikle ile ilgili açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen olayı kınadıklarını söyledi.

23 Nisan töreninde Kangal'da yaşanan olayın ardından Kangal'a gelen Eğitim-Bir-Sen Sivas Şube Başkanı İlhan Karakoç, Ayhan Erkan Ortaokulu beden eğitim öğretmeni Bahattin Akgül'ün maruz kalmış olduğu olayı kınayarak tepkilerini dile getirdi.

Karakoç, Kangal Öğretmenevi önünde yapmış olduğu basın açıklamasında şunları söyledi.

"23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının ruhu sevgi, kardeşlik ve dostluk içinde kutlanması ve çocuklarımıza bu duyguyu en güzel şekilde vermeyi amaçlamaktadır. Ancak Kangal'ımızda yaşanan tatsız olay bu güzel güne gölge düşürmüştür. Kangal emniyet amirimiz aklıyla hareket etme yerine duygularıyla hareket etmiştir. Oysa emniyet amirimiz vatandaşın can güvenliğini ve bu törende de sahanın güvenliğini sağlamakla görevli olan ekiplerin başıdır. Üzülerek ifade ediyoruz ki üzerine vazife olmadan tören sonuna doğru mülki amir ve protokol mensuplarının da olduğu ortamda sahaya girerek törendeki gösterinin sorumlusu üyemiz Bahattin Akkül'e sözlü sataşmalarda bulunup küfürlü ibareler kullanarak öğretmenimize saldırmasını Eğitim-Bir-Sen olarak nefret ve şiddetle kınıyoruz. Bu olay bizi ve öğretmenlerimizi çok üzmüştür. Öğretmenlerimiz ve Kangal halkımız yaşananlardan çok kırgın ve üzgündür" dedi.

Konunun takipçisi olacaklarını belirten Karakoç,"Buradan Sayın Başbakanımıza, İçişleri Bakanımıza ve Sayın Valimize sesleniyorum. Eğitim-Bir-Sen olarak bu olayın takipçisi olacağız. Öğretmenin de emniyet amirinin de görevi, görev tanımı bellidir ve herkes hukuka uymakla mükelleftir. Özellikle sayın emniyet amirinin daha sonra kaymakam beyinde yanında öğretmenimizi tehdit ederek 'seni vururum' tarzında cümleler kurmasını da nefretle kınıyor bu üslubun bu kutsal mesleğe yakışmadığını düşünüyoruz. Nihayetinde polisleri de yetiştiren biz öğretmenleriz, kaymakamları, sayın valileri, başbakanları ve cumhurbaşkanlarını da eli öpülesi öğretmenler yetiştiriyor" diye konuştu. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kangal'da 23 Nisan Töreninde Yaşanan Gerginlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement