Sünenin Zararlarına Dair Açıklama - Son Dakika
Yerel

Sünenin Zararlarına Dair Açıklama

Sünenin Zararlarına Dair Açıklama

Kırıkkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü, sünenin verdiği zarara dair açıklamada bulundu.

16.06.2014 13:22  Güncelleme: 15:26

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, 5 ekiple 118 köyde yürütülen süneyle mücadele çalışmaları kapsamında, tarım arazilerinde incelemelerde bulunarak, çiftçilere süne zararlısına karşı kimyasal mücadelenin gerekliliğini anlattı.

Süne tahribatının üreticilere zarar vermesinin yanı sıra un kalitesini de düşürerek buğdayın çimlenme gücünü azalttığının altını çizen Kırbaş, "Hububatın beslenme kalitesi ve en önemlisi ekmelik kalitesi bozulmaktadır. Süne yavruları 2 - 5 yaş arası hububatın süt ve sarı olum dönemlerinde daneleri emmek suretiyle zarar yaparlar ve bu devrede yavruları oburca beslenirler. Çiftçilerimizin, teknik ekiplerce bildirilen yerlerde süne ile gerekli mücadeleye biran evvel başlamaları hem kendi hem de ülke ekonomisi için önem arz etmektedir." dedi.

Öte yandan, 2013 üretim sezonunda yağlık ayçiçeği, aspir, kanola, soya fasulyesi üreticisi 423 çiftçiye 1 milyon 52 bin lira, dane mısır üreticisi 165 çiftçiye de 278 bin 548 lira, destekleme ödemesi yapıldığı bildirildi. - Kırıkkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sünenin Zararlarına Dair Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement