Köyceğiz'de 2. El Pazarı Açıldı - Son Dakika
Yerel

Köyceğiz'de 2. El Pazarı Açıldı

Köyceğiz\'de 2. El Pazarı Açıldı

Muğla Yöresinde Yaşayan Yabancıların Dayanışma Derneği tarafından organize edilen 2.El Pazarı Köyceğiz'de yapıldı.

01.04.2013 13:46

Muğla Yöresinde Yaşayan Yabancıların Dayanışma Derneği tarafından organize edilen 2.El Pazarı Köyceğiz'de yapıldı.

Muğla genelinden dernekler, sivil toplum örgütleri, okulların yanı sıra bireysel olarak açılan yaklaşık 80 standda yiyecekten, giyime, elektronikten süs eşyalarına kadar ikinci ve birinci el eşyaların satışı yapıldı. Kermes havasında yapılan 2.El Pazarına bölgede yaşayan yerli ve yabancı halk büyük ilgi gösterdi.

İlk kez yapılan 2.el pazarı ile ilgili bilgi veren Muğla Yöresinde Yaşayan Yabancıların Dayanışma Derneği Başkanı Halil Karanfiloğlu, "Muğla Yabancılar Derneği tarafından organize edilen 2.El pazarımızın bugün Köyceğiz'de Kordonda güzel bir havada açılışını yaptık. Belediye başkanımızda teşrif ettiler ki Köyceğiz Belediyesinin buraya çok güzel desteği var" dedi.

Pazarda okullar ve yardım kuruluşlarına stand verdiklerini belirten Karanfiloğlu, "Sivil toplum örgütlerinin büyük bir katkısı var. Muğla, Fethiye, Köyceğiz ve Marmaris'ten katılım var. Burada herkes kendi açtığı standlarda 2.el yazarını yürütmeye çalışıyoruz.

Bundan sonra da Köyceğiz'de her ay bu pazarları yapacağız" dedi.

Köyceğiz Belediye Başkanı Salih Erbay ise derneğin talebi doğrultusunda 2.el pazarının başladığını belirterek, "Muğla'nın her tarafından, aşağı yukarı 70-80 civarı stand buraya gelmiş. Yabancıların olduğu kadar yerel bazda da, okulların, buradaki esnafında katıldığı güzel bir ambinas oluşmuş. İçerde gördüğüm kadarıyla da devamını istiyoruz diye talep var" dedi.

Pazarda 2.el ürünlerin yanı sıra 1.el ürünlerinde bulunduğunu ve kendisinin de av malzemesi aldığını belirten Salih Erbay, "Köyceğizde sabah kaltığın zaman burada bunu yaşayabiliyorsan, 100-150 çocuğun yaptığımız tartan pistte antrenman yaparken görebiliyorsan, birilerinin Köyceğiz gelişiyor diye yazması lazım. Dağ başını gelişiyor diye yazıyorsun, gelişen yer esas Köyceğiz. İnsanlarında bunu görmesi lazım diye düşünüyorum. Buradaki bu etkinlik devam edecek" dedi.

Muğla Yöresinde Yaşayan Yabancıların Dayanışma Derneği 1.Başkan Yardımcısı John Vickers 2.el pazarının kermes havasında geçtiğini ve çok güzel bir katılım olduğunu belirterek, "Buraya çok insan geldi, paylaşıyorlar, paylaşmak çok önemli. Biz Yabancılar Derneği olarak, sadece paylaşmak istiyoruz. Türkiye'de çok farklı insan var, sadece yabancılar için değil, Türk insanları içinde. Onun için beraberce paylaşıyoruz, buda çok iyi" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Köyceğiz'de 2. El Pazarı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement