Kütahya'da Kamu Hastanelerinin Ekonomik Başarısı - Son Dakika
Yerel

Kütahya'da Kamu Hastanelerinin Ekonomik Başarısı

Kütahya\'da Kamu Hastanelerinin Ekonomik Başarısı

Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından hastanelerin mali durumlarının değerlendirilmesi amacıyla bir çalıştayı gerçekleştirildi.

04.07.2014 11:24

Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından hastanelerin mali durumlarının değerlendirilmesi amacıyla bir çalıştayı gerçekleştirildi. 2013-2014 Yılı İlk Çeyrek Mali Durum Değerlendirmesi ve Muhasebe Hizmetlerinin Devri Çalıştayı'na Kütahya'dan Mali Hizmetler Başkanı Recep Özev katıldı.

Mali performansa dair verileri ile göz dolduran Kütahya Kamu Hastaneler Birliği'nin mali yapısı, Bakanlık yetkilileri tarafından takdirle karşılandı. 2014 Yılının ilk çeyreğine dair verilerin analizlerinin yapıldığı toplantıda, Kütahya'nın ilk çeyrekte gelirlerini yüzde 6 artırırken, gider gerçekleşme oranı yüzde 84'te kaldı.

Gelir artışının sağlanmasında Türkiye 5.si olurken, giderlerin düşürülmesi ve genel bütçeden yatırımlar konusunda 3. sırada yer aldı.

2013 yılında 187 milyon TL gelir elde eden Kütahya Kamu Hastanelerinin, 2014 yılı gelir bütçesi 200 milyon TL olarak tahmin edilmekte. 2013 Yılında 171 milyon TL gider gerçekleşmesi bulunan sekreterliğe çok miktarda genel bütçe ödeneği de tahsis edildiği kaydedildi.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Mithat Ekici, "Çalışmalarımız aynı hızla devam edecektir. Hastane hizmetlerinin sürdürülebilirliği için, mali kriterler çok önemli. Gelirlerimizin artırılması aslında artan hizmet kapasitemizin de bir göstergesi. Sunulan hizmetin çeşitliliğini ne kadar artırılırsa hastalarımızı o kadar İlimiz 'de tedavi etmiş oluruz ve gelirimizde artar. Yeni hizmetlerin ve nitelikli sağlık hizmeti sunumunun da bir neticesi. Genel Bütçeden, başta bakım ve onarımlar olmak üzere, tüm hastanelerimize ciddi ödenekler tahsis edildi. Bu ödenekler ile çok sayıda cihaz ve malzeme alındığı gibi, fiziksel mekanlar yenilendi. Simav ve Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Nükleer Tıp cihazı alımı ve birimin yenilenmesi, Ameliyathanede kullanılan bazı malzemeler bu kaynaklarla alınmıştır.Yeni Yoğun Bakım Ünitesinin kurulması,Keyifli Doğum Ünitesi, Sterilizasyon ve Ameliyathanelerde yapılan yenilikler, yeni acil binası, Üniversitede ki binamızın tadilat ve onarımı için ayrılan ödenekler, Simav ve Yoncalı Hastanelerimizde ki tadilat ve düzenlemeler gibi yine bu kaynaktan yapılmıştır" ifadelerini kullandı.(EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahya'da Kamu Hastanelerinin Ekonomik Başarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement