Marmara Belediyeler Birliği Encümen Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Marmara Belediyeler Birliği Encümen Toplantısı

Marmara Belediyeler Birliği Encümen Toplantısı

Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe, ''Türkiye ve Bosna Hersek arasında bir köprü oluşturduk" dedi.

03.06.2014 19:54  Güncelleme: 09:11

Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı  Recep Altepe, "Türkiye ve Bosna Hersek arasında bir köprü oluşturduk. Şu anda tüm belediyelerimiz oradaki merkezlere yardım ediyor. Bir an önce Bosna Hersek'in normal hayatına geçmesini istiyoruz" dedi.

Altepe, Edirne Hafız Ağa Konağı'nda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, bugün Marmara Belediyeler Birliği Encümen Toplantısı'nı kardeş şehirleri Edirne'de düzenlediklerini belirtti.

Encümen toplantılarını her ay farklı bir ilde yaptıklarını dile getiren Altepe, bugün Edirne ilini daha yakından tanıma fırsatı bulacaklarını vurguladı.

Birliğin rutin gündeminin dışında özel bir gündeminin de olduğunu,  Saray Bosna'da yaşanan sel felaketini ve yapılan yardımları konuşacaklarını ifade eden Altepe, konuşmasına şöyle devam etti:

"Saray Bosna ile ilgili orada yaşanan bir sel felaketi var. Bosna'ya Marmara Bölgesi olarak ve gerçek dost Türkiye olarak yardım etmek bizlere düşüyor. Geçtiğimiz günlerde birlik olarak bu organizasyonu yaptık. Türkiye ve Bosna Hersek arasında bir köprü oluşturduk. Şu anda tüm belediyelerimiz oradaki merkezlere yardım ediyor. Bir an önce Bosna Hersek'in normal hayatına geçmesini istiyoruz. Orada kullanılamaz durumda olan yaklaşık 100 bin üzerindeki binanın eksiklerinin giderilmesi, eşya desteğinin sağlanması, ihtiyaç olan temizlik ve hijyen malzemesi gibi tüm ihtiyaçlarla ilgileniyoruz. Bu konuda Marmara Belediyeler Birliği önemli bir misyon yüklenmiş durumda. İnşallah bugün son gelişmeleri de konuşacağız."

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise toplantının Edirne'de yapılmasının kent için önemli olduğunu, belediye başkanlarının tecrübelerinden, yeni bir belediye başkanı olarak kendisinin de yararlanacağını vurguladı. 

Toplantıya, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün,   Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Edip Uğur ve Marmara Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Cemil Arslan katıldı. 

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Marmara Belediyeler Birliği Encümen Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement