Melikgazi'de iki bakanlı açılış - Son Dakika
Yerel

Melikgazi'de iki bakanlı açılış

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde belediye ve hayırsever bir aile tarafından yapımı tamamlanan Hacı Şükrü Baktır Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in katıldığı törenle açıldı.

16.11.2023 17:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Melikgazi'de 2 bakanlı açılış

Bakan Tekin: "Hepimiz eğitim sisteminin parçası olmak zorundayız"

Bakan Özhaseki: " Kayseri'ye her geldiğimizde hayır işlerine şahitlik ediyoruz"

KAYSERİ - Melikgazi Belediyesi ve hayırsever iş birliği ile yapımı tamamlanan Hacı Şükrü Baktır Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje okulunun açılışına Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ve Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin katıldı.

Düzenlenen açılışa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, ilçe belediye başkanları, İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, protokol üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Herkesin eğitim sisteminin parçası olması gerektiğini söyleyen Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, "Ben 4-5 aylık bakanlık sürecimde her gittiğim yerde şunu anlatıyorum; eğitim dediğimiz şey bir tane bakanla, 20-30 tane genel müdürle, okulla da hallolmaz. Akademik çalışmaların tamamı okulun bir öğrencinin yetişmesinde eğitim sistemindeki başarılı olmasını payını yüzde 50'nin bile altında gösteriyor. Eğitimin aslında başladığı, olgunlaştığı ve nihayete erdiği yer aile. Dolayısıyla ben diyorum ki aileler, anne-babalar hep beraber eğitim sistemimizin bir parçası olmak durumundayız. Eğer siz çocuğunuzu okula gönderip, öğretmeninden hem öğretmen hem anne hem baba hem ağabey hem kardeş olmasını beklerseniz bu öğretmen arkadaşımız bu kadar toplumsal bir rolü yapamaz. Ben diyorum ki gelin hepimiz çocuklarımıza anne olalım, kardeşlerimize ağabey olalım. Dolayısıyla eğitim sistemini hep beraber yürütelim istiyorum. Anlatmaya çalıştığım şey; eğitim sistemi dediğimiz şey toplumun bütün kesimleri, herkes kendi üstüne düşeni yapacak" dedi.

Bakan Tekin, en büyük paydaşlarının yerel yönetimler olduğunu söyleyerek, "Bir de bizim en büyük paydaşlarımızdan birisi yerel yönetimler. Çok önemsiyorum yerel yönetimlerin bize bakışını ve katkısını. Ben şu ana kadar Türkiye'deki illerin yarısında neredeyse 1 gün boyunca oturup eğitim yatırımları, eğitim planlaması üzerine konuştum. İnanın şöyle belediyelerimiz var; hali hazırda üzerinde okul bulunan binanın, arazinin mülkiyetinin yüzde 10'u belediyeninmiş vakti zamanında. Oraya okul yapmışız ama öyle belediye başkanı var ki bizi dava etmiş, mahkemeye taşımış. Öyle belediye başkanı var ki okul inşaatımızı mühürlemiş, öyle belediye başkanı var ki okullarımız için yer ayarlamıyor. Ben memlekette böyle belediye başkanları görüp sabahleyin Memduh başkanımızı, Melikgazi Belediye Başkanımızı görünce şimdi bir de böyle belediye başkanları görüyoruz. O yüzden ben gittiğim illerde bize bu yönde katkı veren belediye başkanlarına da bizim paydaşımız oldukları için ayrıca teşekkür ediyorum. Allah razı olsun" ifadelerini kullandı.

Proje okullarına farklı bir boyut kazandırmak istediklerini söyleyen Bakan Tekin, "Beni burada mutlu eden bir başka husus da okulun ismi proje okulu olarak tanımlanıyor. Türkiye'deki eğitim sistemine proje okulu kavramını kazandıran kişi benim. Okullarımızın ilin yerel ihtiyaçları, okuldaki öğretmen ve idareci arkadaşlarımızın sisteme verebilecekleri katkıları alma amacına dönük olarak kurgulanmış bir model. Bugün her gittiğim yerde proje okullarla ilgili güzel örnekler görünce gerçekten mutlu oluyorum. Burada beni mutlu eden ikinci bir konu da proje okul kavramının Anadolu'da artık yaygınlaşması ve yeni dönemde farklı boyutlar da kazandırmayı planlıyoruz inşallah" dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ise, "Bu güzel günde ve bu güzel açılışta hep birlikteyiz. Çocuk doğduğunda anne kordonunu bir yere gömerlerdi. Eskiden çoğu zaman kazanın dibine gömerler ve ya caminin bahçesine gömerler ki imanlı olsun diye. Bizim Kayserili Erciyes Üniversitesi'nde tıp fakültesinin mescidinin dibine gömmüş. Ben gerçekten de 15 günde bir gelmeye çalışıyorum Kayseri'ye ve işlerin yoğunluğundan gelemediğimiz de oluyor bazen ama her geldiğimizde ya bir temel atma ya bir açılış vesilesiyle bir araya geliyoruz. Güzel hayırlı işler oluyor. O hayırlı işlere de şahitlik ediyoruz. Hayırseverlerimiz bu güzel işleri yapınca emin olun mutluluk duyuyoruz. Baktır ailesinin yapmış olduğu bu güzellikten dolayı ben herkesin huzurunda bir kez daha cenab-ı hak keselerine bereket versin, Allah ömürlerini uzun etsin ki çok kazansınlar, çok hayır işlesinler diye yine de dua etmeye devam ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek de, "Özellikle bugün de Baktır ailemizin, çok sevdiğimiz bu ailenin açılışına Milli Eğitim Bakanımızın da teşrif etmesinden dolayı çok mutluyuz. Ben herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah hayırlara vesile olur diyor saygılar sunuyorum" dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da, "Biz bu şehre hizmet etme fırsatına eriştiğimiz için şükrediyoruz. Bizim hizmet etmemize vesile olan Kayserimizin güzel insanlarına da teşekkür ediyoruz. Tekrar bu okulumuzun hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor, hepinize sevgiler saygılar sunuyorum" dedi.

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ise, "Bugün aramızda 2 bakanımız var. Bir deyim vardır şehri imar ederken nesli ihmal etmemek lazım. Bugün beşeri kalkınmadan sorumlu Milli Eğitim Bakanımız Prof. Dr. Yusuf Tekin bey ve aynı zamanda da şehirleri imar edecek ve Kayseri'ye Türkiye'ye imzasını atmış olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Mehmet Özhaseki burada. Dolayısıyla ülkenin en önemli 2 bakanını burada ağırlamak bizleri son derece mutlu etti. Özellikle Baktır ailesini çok mutlu etti. O yüzden teşekkür ediyorum sayın bakanlarım. Allah birliğimizi daim eylesin. Açılışımıza katıldığınız için değerli bakanlarım başta olmak üzere tüm protokolümüze teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından dua edilmesinden sonra öğrenciler ve protokol üyeleri birlikte açılış kurdelesini kesti.

Melikgazi\'de iki bakanlı açılış
Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement