Mutlu ve Türk, Ygs'ye Girecek Öğrencilere Başarılar Diledi - Son Dakika
Yerel

Mutlu ve Türk, Ygs'ye Girecek Öğrencilere Başarılar Diledi

Mutlu ve Türk, Ygs\'ye Girecek Öğrencilere Başarılar Diledi

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve Mehmet Fazıl Türk, 13 Mart Pazar günü yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) girecek olan öğrencilere başarılar dileyerek, sınav sonrası tercihlerinde kendi ilgi alanlarını ve yeteneklerini dikkate almalarını tavsiye ettiler.

11.03.2016 11:28

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve Mehmet Fazıl Türk, 13 Mart Pazar günü yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) girecek olan öğrencilere başarılar dileyerek, sınav sonrası tercihlerinde kendi ilgi alanlarını ve yeteneklerini dikkate almalarını tavsiye ettiler.

Eş Başkanlar Mutlu ve Türk, yaptıkları ortak açıklamada, gençlerin bu tür sınavlar öncesinde stres yaşamalarının doğal olduğuna, öğrenilen bilginin, sınav sırasında etkili biçimde kullanılması için bu kaygıyı yenmek gerektiğine işaret ettiler. Bu çerçevede öğrencilere tavsiyelerde bulunan Eş Başkanlar, "Her şeyden önce bu kaygıyı bastırmak yerine kabullenmeli ve tanımaya çalışmalısınız. Bu tür sınavlarda başarılı olmanın yolu, sadece ders çalışmak değil, aynı zamanda sınav öncesinde ve esnasında bilimsel olarak kanıtlanmış çeşitli yöntemleri kullanarak en iyi sonucu almaya odaklanmaktır. Zihinsel olarak kendimizi sınava hazırlamak, düzenli çalışma, dinlenme ve beslenme, uygun yöntemlerle sınav kaygısını atlatma çok önemlidir. Sınav esnasında ise gençlerimiz kontrolün tamamen kendilerinde olduğunu unutmamalı, yanıtlayabileceği sorulardan başlamalı, dikkat dağıtıcı davranışlardan kaçınmalıdır" ifadelerini kullandılar.

Aydın, insan hakları ve demokrasiyi benimsemiş genç neslin omuzlarında yarınlara daha güçlü ve umut dolu girebileceğini ifade eden Eş Başkanlar, şöyle devam ettiler: "Bunu da ancak eğitimli, donanımlı gençler başarabilir. Biz bu çerçevede Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüze bağlı Gençlik Danışma Merkezi'nde yüzlerce gencimizin sınavlara hazırlanması, hayallerine kavuşması için destek oluyoruz. Eğitimde fırsat eşitliğini olanaklarımız ölçüsünde sağlamaya gayret ediyoruz. Eğitimli insan ülkemiz ve dünyamız için kazanımdır. Dünyanın sporcuya da politikacıya da bilim adamına da sanatçıya da ihtiyacı var. Bu nedenle gençlerimiz tercihlerini belirlerken kendi yeteneklerini ve ilgi alanlarını dikkate almalıdır. Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları olarak pazar günü yapılacak YGS'ye katılacak tüm gençlerimize başarılar diliyoruz. Ama tüm gayretine rağmen istedikleri puanı tutturamayanlar da üzülmesinler. Çünkü bu sınavın bir yıl sonra telafisi var ve gençlerimiz kendi eksikliklerini bu sınavda tespit edebilir, daha programlı şekilde bir sonraki sınava hazırlanabilirler." - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mutlu ve Türk, Ygs'ye Girecek Öğrencilere Başarılar Diledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement