Nahçıvan Halkı Türkiye'deki Depremzedeler İçin Seferber Oldu - Son Dakika
Yerel

Nahçıvan Halkı Türkiye'deki Depremzedeler İçin Seferber Oldu

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6'lık iki deprem 10 ilde yıkıma neden olurken, Türkiye’nin her yerinde başlatılan yardım kampanyasına Azerbaycan ve Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti vatandaşları da katılarak destek verdi.

09.02.2023 16:32  Güncelleme: 16:43

SERDAR ÜNSAL

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6'lık iki deprem 10 ilde yıkıma neden olurken, Türkiye'nin her yerinde başlatılan yardım kampanyasına Azerbaycan ve Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti vatandaşları da katılarak destek verdi.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük depremin ardından Azerbaycan'ın Bakü, Gence, Sumgayıt gibi şehirlerinde ve Türkiye sınırında bulunan Nahçıvan Özerk Cumhuriyetinde halk seferberlik halinde getirdikleri malzemeleri Nahçıvan Türk Başkonsolosluğuna teslim ediyor.

"BU ÇETİN GÜNLERİ BERABER AŞACAĞIZ"

Türkiye başkonsolosluğuna yardım getiren Sara Azimova, "Bugün Türkiye için buradayız. Türkiye'deki kardeşlerimiz için buradayız. Dünden beri Nahçıvan'ın dört bir yanından Türkiye'ye yardım için ellerinden ne geliyorsa imkanları ölçüsünde Nahçıvanlılar yardım için koşuyor. Ağır günler yaşıyoruz. Enkazda kalan vatandaşların acısını kalbimizde hissediyoruz. Bu çetin günleri beraber aşacağız. Yardımda askerler de seferber oldu. Azerbaycan devleti olarak hem maddi hem manevi Türkiye'nin yanındayız. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yaralılara şifa diliyoruz" dedi.

"GÖSTERİLEN DAYANIŞMA BİZİ ÇOK MUTLU ETTİ"

Nahçıvan Türkiye Başkonsolosu Asip Kaya ise şunları söyledi:

"Konsolosluk olarak duyuru yaptıktan sonra sağolsun Nahçıvanlı kardeşlerim burada Azerbaycan'da yardım paketlerini ulaştırdılar, gelerek üzüntülerini bildirdiler. Dün burada çok sayıda malzemeler vardı. Biz bunları Türkiye'ye göndermek üzere sağ olsun Kerim paşanın desteği ile askeri depolara gönderdik orada tasnif ettiler. Birazdan 4 tane tır Azerbaycan Nahçıvan ordularının sağladığı çadır ve diğer malzemeleri ve buraya gelen yardımlarla birlikte 4 tır yola çıkacaktır. Şimdiye kadar 10 tır yardım malzemesi toplandı halen de yardım geliyor. Biz de konsolosluk olarak Nahçıvanlı yetkililerin desteği ile Türkiye'ye göndereceğiz. Taziye defteri açtık Azerbaycan Nahçıvan yetkilisi Fuad Necefli Bey ve diğer yetkililer gelerek defteri imzalayıp taziyelerini bildirdiler. Duydukları acıyı üzüntüyü Nahçıvan, Azerbaycan adına ilettiler. Gerçekten acımız çok büyük burada gösterilen dayanışma bizi çok mutlu etti. Böyle zor günlerde böyle dostlarımızın olması gerçekten çok önemli Azerbaycanlı kardeşlerimizin diğer ülkelerin desteği ile ülkemiz yaraları saracak dimdik ayağa kalkacaktır."

Nahçıvan Halkı Türkiye\'deki Depremzedeler İçin Seferber Oldu
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Nahçıvan Halkı Türkiye'deki Depremzedeler İçin Seferber Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement