Nüfusun 5 Katı İzmir'de Yaşıyor - Son Dakika
Yerel

Nüfusun 5 Katı İzmir'de Yaşıyor

Nüfusun 5 Katı İzmir\'de Yaşıyor

Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı 2 bin 182 nüfuslu Kuşu köyünün 5 kat fazlası İzmir’de yaşıyor.

23.05.2014 17:57

Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı 2 bin 182 nüfuslu Kuşu köyünün 5 kat fazlası İzmir'de yaşıyor.

Köy Muhtarı Feridun Aktay İzmir'de yaşayan Kuşuluların sayısının günümüzde 10 bini aştığını ve bunun nedeninin de işsizlik yüzünden genç nüfusun göç etmesinden kaynaklandığını bildirdi.

Kuşu köyünde yaşayan gençlerin çoğunun askerden döndükten sonra İzmir'e yerleşerek iş sahibi olduklarına vurgu yapan Muhtar Aktay, "İzmir'deki Kuşuluların sayısı günümüzde 10 bini aşıyor. Köyde iş bulamayan gençler askerden sonra İzmir'e göç ederek yerleşiyor. Bir daha köylerine dönmüyorlar" dedi.

İzmir'de Kuşulular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği çatısı altında birleşen Kuşulular sayıları bir hayli kabarık olunca İzmir siyasetine de yön veriyor.

Hemşerilerinin İzmir'de yerleşmek için en çok Bornova, Buca, Gürçeşme, Yenişehir, Manavkuyu ve EVKA-1 ile Bayraklı semtlerini tercih ettiklerini ifade eden İzmir'deki Kuşulular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hikmet Kaya, "İzmir'de yaşayan Kuşuluların sayısı köy nüfusunu neredeyse 5'e katlıyor. 2011 TUİK verilerine göre nüfusu 2 binin altına düştüğü gerekçesiyle 62 yıldır belediyelik olan Kuşu beldemiz köye dönüştü. Gerçi biz Kuşulular olarak bunu kabul etmiyoruz. 2012 ve 2013 nüfus kayıtlarımıza göre nüfusumuz 2 binin üzerinde olduğu için beldelik mücadelemizi hukuki zeminde sürdürüyoruz. Hakkımızı alıncaya kadar da mücadelemizi sürdüreceğiz. Tüm bunlar gerçekleşmez ise bir zamanlar ilçe olmaya namzet olan Kuşu daha çok göç verir" şeklinde konuştu. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nüfusun 5 Katı İzmir'de Yaşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement