Odalardan Eşbaşkanlara Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Odalardan Eşbaşkanlara Ziyaret

Odalardan Eşbaşkanlara Ziyaret

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanlarını, Mali Müşavirler Odası, Eczacılar Odası ve MÜSİAD başkan ve yöneticileri ziyaret etti.

07.05.2014 10:01

Mali Müşavirler Odası Başkanı Erkan Azizoğlu ve beraberindeki oda yönetici ve üyelerinden oluşan yaklaşık 20 kişi Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'yı ziyaret etti.

Ziyarette Eşbaşkanlara başarılar dileyen Erkan Azizoğlu, "Bu süreçte, sizin yönetiminizde odamıza düşecek her göreve hazır olacağımızı ifade etmek istiyoruz. Bize ne görev verilirse biz bunu baş tacı sayarız" dedi. Sürecin kolay olmadığını belirten Azizoğlu, "Hem ülkenin siyasi konjektürü de değişik bir dönemden geçiyor. Diyarbakır'ın da çok sıkıntılar var. Ama biz bu ikilinin başaracağına çok inanıyoruz" diye konuştu.

Eşbaşkan Fırat Anlı da, yıllardır bu şehre hizmet etmeye çalıştıklarını belirterek, "Bu da bir şereftir. Elbette ki zordur, zahmetlidir, gece insanın uykuları da kaçıyor. Bu şehirde yaşamak başlı başına bir keyiftir, bir de hizmet etme pozisyonundaysanız ayrı bir tadı var" dedi. Anlı, şöyle devam etti:

"Bu şehirdeki en önemli şey güçlü bir sivil toplum örgütü, meslek örgütü ağı yıllardan beridir bu alanda büyük bir birikimdir. Biraz da Diyarbakır şansı bir göl gibi çevresinde sürekli nehirlerden beslenmiş. Siverek'ten, Mardin'e kadar, Bingöl'den, Batman'a, Şırnak'tan, Hakkari'ye kadar hatta çok daha büyük bir hinterlandın bileşkesi, buluşma alanıdır. O açıdan sadece kendi potansiyeliyle değil, bunun ötesinde bir potansiyelle hareket ediyor ve attığı her bir adım çok daha büyük potansiyellere de hitap ediyor."

Daha büyük bir projeksiyonla daha uzun bir gelecek planlamasıyla hizmet etmek gerektiğini ifade eden Anlı, "Bu açıdan en önem verdiğimiz şey katılımcılıktır, demokratikliktir, şeffaflıktır. Bu da sizi direk ilgilendiren bir başlık; hesap verilebilir olmaktır" diye konuştu. Koşmaya hazır olduklarını belirten Anlı, "Eğer sizler de hazırsanız hep beraber koşalım. Hangimiz yorulursak diğeri onun koluna girsin. Hangimizin inancında bir zayıflama olursa, diğeri ona moral versin, motivasyonunu artırsın" diye konuştu. Zor ve zahmetli günlerin geride kaldığını ifade eden Anlı, "Demek ki bunu becerebiliyoruz, yapabiliyoruz. Sizlerin varlığı bizlere güç veriyor" şeklinde konuştu.

DENETLENEBİLİR OLMAK İYİ BİR ŞEYDİR

Eczacılar Odası Başkanı Ferhat Değer ve yönetim kurulu üyeleri de Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı'yı ziyaret etti. Değer, "Hayırlı olsuna geldik" derken Anlı, sivil toplum örgütlerinin en yakın partnerleri ve iş ortakları olduğunu söyledi. Odanın belediyeye yönelik görüş, öneri ve eleştirilerinin önemli olduğunu bildiren Anlı, "Bizim ulaşamadığımız, göremediğimiz, eksik kaldığımız noktalarda katılımınız önemlidir" dedi. "Sonuna kadar demokratik muhalefet görevinizi yerine getirmenizi diliyoruz" diyen Anlı, "Bunu içtenlikle söylüyorum, çünkü denetlenebilir olmak iyi bir şeydir. Bu konuda kendimizi rahat hissetmemeliyiz. Bu kentte binlerce, on binlerce insanın sizi denetliyor olması, sizin yapacağınız işe daha sıkı sarılmanızı sağlar, yanlış yapma ihtimalinizi azaltır" diye konuştu.

KIŞANAK: HALKIN ÇIKARLARINI KORUMAKLA GÖREVLİYİZ

MÜSİAD Şube Başkanı İsmail Şanlı ve Yönetim Kurulu Üyeleri Eşbaşkan Gültan Kışanak'ı ziyaret etti. İdari İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Zülfü Atlı'nın da hazır bulunduğu ziyarette Kışanak, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bütün sivil toplum ve meslek örgütleriyle iş çevreleriyle birlikte kentin çıkarları için gayret ve çaba göstereceklerini söyledi. "Hepimizin ortak hedefi Diyarbakır'ı iyi bir yere taşımak, insanlarımızı daha mutlu, daha iyi bir kentte yaşama imkanına kavuşturmaktır" diyen Kışanak, "Sizler de her biriniz farklı farklı alanlarda çalışmalarınızı yürütseniz de nihayetinde Diyarbakır'a hizmet ediyoruz. "Bundan sonra da bu böyle olacak, sizlerle birlikte çalışmayı bu kentin, halkın çıkarları neyi gerektiriyorsa o doğrultuda birlikte hareket etmeyi arzularız" diye konuştu. Daha yaşanılabilir bir kent yaratmak ve kamusal hizmetlerini sunma görevlerinin olduğunu belirten Kışanak, "Biz sadece bu kentin çıkarlarını korumakla görevliyiz, halkımızın ihtiyaçlarını karşılamakla görevliyiz" dedi.

MÜSİAD Diyarbakır Şube Başkan Yardımcısı Salim Kaya da, "Biz sizin siyasetteki ruhunuzu çok iyi biliyoruz. Tuttuğunuzu koparmaya çalışıyordunuz ve birçoğunu da koparıyordunuz" dedi. Diyarbakır'a hizmet konusunda da aynı kararlılıkla devam edileceğine inandığını belirten Kaya, Diyarbakır'ın birikmiş sorunlarının çözümü için kendilerine düşen her türlü sorumluluğu üstlenmeye ve birlikte hareket etmeye hazır olduklarını söyledi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Odalardan Eşbaşkanlara Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement