Ödemişli Direnişçi Ali Orhan İlkkurşun Anıldı - Son Dakika
Yerel

Ödemişli Direnişçi Ali Orhan İlkkurşun Anıldı

Ödemişli Direnişçi Ali Orhan İlkkurşun Anıldı

Ödemiş'in düşman işgalinden kurtuluşunun 91.yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Ödemiş Belediyesi'nce Ali Orhan İlkkurşun anısına çevre konulu bir dizi etkinlik düzenlendi.

05.09.2013 15:35

Ödemiş'in düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Ödemiş Belediyesi'nce Ali Orhan İlkkurşun anısına çevre konulu bir dizi etkinlik düzenlendi.

Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi'nde (ÖYKAM) düzenlenen ve konferans, müzik dinletisi ve sergiden oluşan etkinliklerde açılış konuşmasını emekli başkonsolos Ülkü Başsoy yaptı. İlkkurşun'u sıkan Yiğit Ordusu'nun komutanı yedek subay Ali Orhan İlkkurşun anısına düzenlenen etkinliklerle ilgili bilgi veren Başsoy, etkinlikleri düzenleyen Ödemiş Belediyesi'ne teşekkür etti. Konuşmasının bir bölümünü konuşmacılardan Greenpeace Akdeniz Genel Direktörü Laetitia Liebert için Fransızca yapan Başsoy, baba dostu olan Ali Orhan İlkkurşun'un yaşam öyküsünü de anlattı.

Başsoy'un konuşmasının ardından İstanbul'dan gelen Cazova Caz Topluluğu, doğaya adanan şarkılardan oluşan tanınmış caz eserlerini ve türkülerin caz versiyonlarını söyledi. Cazova Caz Topluluğu'nun performansı büyük beğeni topladı.

Daha sonra ÖYKAM Müdürü Prof. Dr. Engin Berber ve yüksek lisans öğrencisi, gönüllü ÖYKAM çalışanı Tülay Gül, "Ödemişli Ali Orhan İlkkurşun ve Anıları" başlığıyla sunumlarını gerçekleştirdi. Ödemiş'in tarihe adını altın harflerle yazdıran İlkkurşun direnişinin mimarlarından olan Birgili Ali Orhan İlkkurşun'a ilişkin sergi hakkında bilgiler verildi.

Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, "Çevre sorunlarını çözmüş örnek kent Ödemiş" başlığıyla bir sunum yaparak, belediyenin çevre yatırımlarını anlattı.

Greenpeace Akdeniz Genel Direktörü Laetitia Liebert de dünya ve Türkiye'deki çevre sorunları üzerine bir söyleşiye imza attı. Daha önce etkinliklere konuşmacı olarak katılacağı açıklanan TEMA Vakfı Başkanı Hayrettin Karaca ise sağlık sorunları nedeniyle katılım gösteremedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ödemişli Direnişçi Ali Orhan İlkkurşun Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement