Ortaca'da Dörtyol Kur'an Kursu Hizmete Açıldı - Son Dakika
Yerel

Ortaca'da Dörtyol Kur'an Kursu Hizmete Açıldı

Ortaca\'da Dörtyol Kur\'an Kursu Hizmete Açıldı

Ortaca Müftülüğü tarafından Arıkbaşı Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Dörtyol Kur'an Kursu düzenlenen törenle hizmete açıldı.

29.10.2013 09:54

Ortaca Müftülüğü tarafından Arıkbaşı Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Dörtyol Kur'an Kursu düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Açılışa Kaymakam Hüseyin Yılmaz, Ortaca Belediye Başkan Vekili Cemil Durak, Dalyan Belediye Başkanı Arif Sarı, İlçe Müftüsü Dr. İbrahim Özler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Şahin, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan daire amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve üyeleri, din görevlileri, Kur'an Kursu öğrenci ve öğreticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Ortaca Müftüsü Dr. İbrahim Özler, Arıkbaşı Mahallesi'nde yapımı tamamlanarak 2013-2014 eğitim ve öğretim yılına hazırlanan Dörtyol Kur'an Kursunun açılış töreninde yaptığı konuşmasında; Kur'an Kursu eğitimini çok önemsediklerini ve göreve geldiklerinde iki olan Kur'an Kursu sayısının, birisi de yatılı kız Kur'an Kursu olmak üzere 6'ya ulaşmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Müftü Dr. Özler ayrıca bu müesseselerin yapımında emeği geçen tüm hayırsever vatandaşlar ile din görevlilerine de ayrı ayrı teşekkür etti.

Müftü Dr. İbrahim Özler'in konuşmasında; Kur'an Kurslarının yaygın din eğitimi faaliyetlerinin en önemli bölümünü oluşturduğunu ifade ederek, "Kur'an Kurslarımız, insanlarımızın bir araya geldiği, birlik ve beraberliğin pekiştirildiği toplumsal dayanışmanın sağlandığı müesseselerdir" dedi.

Kur'an Kurslarında herhangi bir yaş sınırlandırması bulunmadığına dikkati çeken Müftü Özler, Kur'an eğitiminin daha etkili ve verimli hale getirilmesi amacıyla "İhtiyaç Odaklı Kur'an Kursları Eğitim Programı" geliştirildiğini kaydetti. Özler, "Eğitimlerin Temel Öğretim programı, Hafızlık Eğitimi Temel Öğretim Program ve Ek Öğretim Programı olmak üzere üç bölümde yapılacağını yapılacaktır. Kur'an Kursunda okuyacak öğrencilerin kullandıkları bütün materyallerin Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından temin edilecektir. Ortaca'da 6 Kur'an Kursu'nda toplam 8 öğreticiyle hizmet verdiklerini bildiren Müftü Özler'in konuşmasının son bölümünde ise, "Getirilen yeniliklerle Kur'an Kursu hizmeti almak isteyen vatandaşlarımızın ihtiyaçları göz önüne alınarak, geçtiğimiz senelerdeki zaman ve mekan kısıtlaması ortadan kaldırılmıştır. Yeterli sayıda grupların oluşması ile her zaman ve her yerde Kur'an Kursu hizmeti verilebilecektir" diye konuştu.

Program, Kur'an Kursunun açılışının ardından misafirlere yapılan ikram ile sona erdi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ortaca'da Dörtyol Kur'an Kursu Hizmete Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement