Ramazan Köyü Yeni Yola Kavuşuyor - Son Dakika
Yerel

Ramazan Köyü Yeni Yola Kavuşuyor

Ramazan Köyü Yeni Yola Kavuşuyor

AĞRI (İHA) – Ağrı'nın Eleşkirt ilçesindeki Kösedağ eteklerinde bulunan Ramazan köyü, özlemini çektikleri yeni yola kavuşuyorlar.

26.09.2013 10:45

AĞRI (İHA) – Ağrı'nın Eleşkirt ilçesindeki Kösedağ eteklerinde bulunan Ramazan köyü, özlemini çektikleri yeni yola kavuşuyorlar.

Geçen yıl İçişleri eski bakanı İdris Naim Şahin'in talimatıyla yeni güzergahı belirlenerek ekim ayında yapımına başlanan ve bir aylık çalışma sonunda karın yağmasıyla durdurulan yol çalışması, bu yıl haziran ayı başında yeniden başlandı. İl Özel İdaresi'ne ait iki iş makinesi, 2 kilometrelik yeni güzergahtaki kayalık alanları tamamen açtığını belirten Ramazan Köyü Muhtarı Turan Sarı, "Yeni güzergah toplamda mesafeyi 2 kilometre kısaltacak. Güzergahın kayalık olması iş makinelerinin çok ağır ilerlemesine sebep oluyor. Çok şükür kayalık alan bitti. Kalan mesafe tamamen tarla ve çayırlık bölgeler. Köyümüzün yüzde 80'ni yurt dışında. Eski yol güzergahı çok sarp olduğu için köylülerimiz 8-10 yılda bir izine geliyorlardı. Yeni güzergah çok rahat olduğu için her yıl köylümüzün evine geleceklerini tahmin ediyorum. Bu da köyümüze büyük bir canlılık katacaktır" dedi.

Muhtar Turan Sarı, köy yolunun yapılmasında emeği geçen İçişleri eski bakanı İdris Naim Şahin başta olmak üzere Vali Mehmet Tekinarslan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cesim Gökçe ve AK Parti Eleşkirt İlçe Başkanı Aytekin Arslan'a teşekkür etti. - AĞRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ramazan Köyü Yeni Yola Kavuşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement