Sağlıkçılardan Semt Polikliniği Tepkisi - Son Dakika
Yerel

Sağlıkçılardan Semt Polikliniği Tepkisi

Sağlıkçılardan Semt Polikliniği Tepkisi

Eskişehir Tabip Odası Başkanı Dr.

02.10.2013 16:48

Eskişehir Tabip Odası Başkanı Dr. Bülent Nazım Yılmaz, kamu hastanelerinin birer şirket gibi yönetildiğini, Yunus Emre Devlet Hastanesi'ne bağlı Emek Semt Polikliniği'nin hekimler için bir cezalandırılma yeri olarak kullanıldığını öne sürdü.

Dr. Yılmaz, yaptığı açıklamada, cezalandırma ve ödüllendirmelerde aynı keyfi tutumun artarak devam edildiğini, çalışma yaşamında hiçbir başarısı olmayanların ödüllendirilip, cezalandırmalarda da yasa ve yönetmelikler dışına çıkıldığını savunarak, "Yunus Emre Devlet Hastanesi uzun bir süredir bu anlayışla yönetiliyor. Hastane, en ufak bir hak talebini bile içine sindiremeyen bir anlayışla yönetiliyor. Yönetim anlayışını eleştirenlerin, yönetim gibi düşünmeyenlerin gözü çeşitli gerekçelerle korkutuluyor. Bu süreçte birçok hekim farklı gerekçelerle cezalandırılmak amacıyla Emek Semt Polikliniği'nde görevlendirilmiştir. Yunus Emre Devlet Hastanesi'ne bağlı Emek Semt Polikliniği hekimler için bir cezalandırılma yeri olarak da kullanılır hale gelmiştir. Buraya gönderilen hekimlerin döner sermaye gelirlerinin düşmesi, cerrahların ameliyatlara giremez olmaları, hastane ortamından uzaklaşma, Emek Semt Polikliniği'ni sürgün yeri haline getirmiştir. Normalde hekimler bu poliklinikte dönüşümlü görev yaparken, cezalandırılma amacıyla gönderilenler uzun süre bu poliklinikte çalıştırılmaktadır" iddialarında bulundu.

Yunus Emre Devlet Hastanesi yönetiminin bu yasal görüntü altında bir cezalandırma uyguladığını öne süren Eskişehir Tabip Odası Başkanı Dr. Bülent Nazım Yılmaz, şunları söyledi:

"Oysa kamu çalışanlarının yasa ve yönetmeliklerinde böyle bir cezalandırma yöntemi yoktur. Bu çerçevede birçok hekim Emek Semt Polikliniği'nde görevlendirilmiştir. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Remzi Bellisoy da iki yılı aşkın süredir Emek Semt Polikliniği'nde gönüllü olmadığı halde çalıştırılmaktadır. Bu sürgün tarzında çalıştırmadır. Bu cezalandırma yasa ve yönetmeliklere uygun değildir. Eskişehir Tabip Odası olarak bu tür keyfi uygulamalara son verilmesini talep ediyor, yönetimleri yasa ve yönetmeliklere uygun çalışmaya davet ediyoruz." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sağlıkçılardan Semt Polikliniği Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement