Şişecam İşçilerinin Grevi - Son Dakika
Yerel

Şişecam İşçilerinin Grevi

Şişecam İşçilerinin Grevi

Şişecam: "Topluluğumuza bağlı 10 fabrikada toplam 5 bin 561 mavi yakalı çalışanımızı ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde maalesef taraflar arasında anlaşma sağlanamamıştır"

20.06.2014 16:52

Şişecam, işçilerin greve çıkmasına ilişkin, "Topluluğumuza bağlı 10 fabrikada toplam 5 bin 561 mavi yakalı çalışanımızı ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde maalesef taraflar arasında anlaşma sağlanamamıştır" ifadelerini kullandı.

Şişecam Topluluğu, bünyesindeki Trakya Cam San. AŞ, Trakya Fabrikası, Mersin Fabrikası ve Otocam Fabrikası, Trakya Yenişehir Cam San. AŞ, Yenişehir Fabrikası, Anadolu Cam San. AŞ, Mersin Fabrikası, Anadolu Cam Yenişehir San. AŞ, Yenişehir Fabrikası, Paşabahçe Cam San. ve Tic. AŞ, Kırklareli Fabrikası, Mersin Fabrikası ve Eskişehir Fabrikası ile Cam Elyaf San. AŞ. Cam Elyaf Fabrikası iş yerleri için Kristal-İş Sendikası ile yürütülen Cam Grup Toplu İş Sözleşmesi sürecinde, Kristal-İş Sendikası'nın 28 Mayıs 2014 tarihinde aldığı grev kararını bugün tarihi itibariyle uygulamaya koyacağını belirtmesi dolayısıyla açıklama yapılması gerektiğini belirtti.

"Türkiye ekonomisine katkısı büyük olan cam sektöründe üretimi ve sürekliliği olumsuz etkileyecek bu uygulama ile ilgili açıklama yapılması gerekmiştir" değerlendirilmesine bulunan açıklama şöyle:

"Öncelikle belirtmek isteriz ki, Şişecam Topluluğu bu süreçte çalışanlarının refah seviyesinin korunması ve geliştirilmesi için bugüne kadar azami gayret göstermiştir. Türkiye'de işçilik ücretlerinin en yüksek olduğu iş kollarından biri olan cam sektöründe faaliyet gösteren Topluluğumuz, çalışan haklarına saygı ilkeleri çerçevesinde 24'üncü Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri süresince uzlaşmacı ve yapıcı tavrını korumuştur."

Şişecam'ın, yılbaşından bu yana devam eden görüşmelerde, gerek ücret artışlarında gerekse yan haklarla ilgili düzenlemelerde temel gösterge olan enflasyonun üzerinde artış önerisinde bulunduğuna yer verilen açıklamada, şunlar bildirildi:

"Topluluğumuz, bu sürecin en hızlı şekilde ve mutabakatla tamamlanması için gerekli her türlü çabayı göstermiş ancak Topluluğumuza bağlı 10 fabrikada toplam 5 bin 561 mavi yakalı çalışanımızı ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde maalesef taraflar arasında anlaşma sağlanamamış ve gelinen noktada, 2014 yılı başından itibaren geçerli olacak şekilde ücretlerde ilk yıl için, 2013 yıl sonu enflasyon rakamının 4,39 puan üzerinde ortalama yüzde 11,79 oranında artış öneren Topluluğumuzun tüm bu yapıcı yaklaşımlarına karşın Kristal İş Sendikası ortalama yüzde 23,12 oranında artış talebinde ısrar ederek grev kararını uygulamaya koyacağını açıklamıştır."

Şişecam'ın bugün sadece Türkiye'nin değil dünyanın sayılı cam üreticileri arasında bulunduğu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Şişecam Topluluğu olarak, ülkemiz ekonomisine yaratılan katma değerin sürekliliği ve işletmelerimizin geleceği bağlamında hareket edeceğimizi belirtir, çalışanlarımızın da aynı sorumluluğu paylaşması gerektiğini hatırlatır ve tüm iş ortaklarımızın bu sürece aynı hassasiyetle yaklaşmasını beklediğimizi saygıdeğer kamuoyunun bilgilerine sunarız." - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şişecam İşçilerinin Grevi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement