Sofuoğlu, Düzenlenmenin Kaldırılmasını İstedi - Son Dakika
Yerel

Sofuoğlu, Düzenlenmenin Kaldırılmasını İstedi

Sofuoğlu, Düzenlenmenin Kaldırılmasını İstedi

Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı ve Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu, "Okul Müdürünü veya herhangi bir resmi Kurum Müdürünü, SGK ile İş Sağlığı Ve Güvenliği Mevzuatı karşısında, işveren sıfatıyla, cezai sorumluluk altına sokan düzenleme kaldırılmalıdır.

23.02.2016 09:22

Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı ve Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu, "Okul Müdürünü veya herhangi bir resmi Kurum Müdürünü, SGK ile İş Sağlığı ve Güvenliği Mevzuatı karşısında, işveren sıfatıyla, cezai sorumluluk altına sokan düzenleme kaldırılmalıdır." dedi.

İş Sağlığı ve Güvenliği Mevzuatı hakkında yaptığı açıklamada Sofuoğlu, "Halihazırda eğitim kurumlarında 4857 sayılı Kanun'a göre istihdam edilen personel nedeniyle Sosyal Güvenlik Kurumu nezdinde sorumlu bulunan eğitim kurumu yöneticileri, şimdi de İş Sağlığı ve Güvenliği Mevzuatı nedeniyle yeni bir yükümlülük altına girmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı'nca eğitim kurumu yöneticilerini gerek Sosyal Güvenlik Kurumu karşısında gerekse iş sağlığı ve güvenliği mevzuatı karşısında işveren sıfatıyla hukuki, mali ve cezai sorumluluk altına sokan düzenlemelerin kaldırılması, yöneticilerin üzerinden bu sorumluluğun alınarak il veya ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin uhdesine bırakan değişikliklerin gerçekleştirilmesi gerekmektedir." şeklinde konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sofuoğlu, Düzenlenmenin Kaldırılmasını İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement